Aculieciniece: Pensionāre Ogrē staigā plikām kājām, jo veikalā aizliegts pirkt zeķubikses

Viktorija Gabrjuna 8.janvāris 2021, 10:30
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Kāda sociālā tīkla Facebook lietotāja dalījusies ar stāstu par piedzīvoto vietējā veikalā -vinai nācās palīdzēt pensionētai kundzei tikt pie zeķubiksēm, jo valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ sieviete nav varējusi tās iegādāties.
Kā raksta notikušā aculieciniece, kundze uz veikalu bija atnākusi ar plikām kājām.

"Veikalā. Pircēju maz, es - viena no tiem. Ienāca sieviete gados tā krietni 70+. Mētelis, svārki, daudz pieredzējuši zābaciņi un plikas kājas. Jautāja pārdevējai, vai varot nopirkt zeķbikses? Atbilde - nē, jums ir jāzvana uz numuru, kas norādīts pie ieejas, jāpasūta, un tad jums pateiks, kad jānāk pakaļ. Sieviete atbild, ka viņai nav telefona. Tātad pasūtīt nevar. Piedāvāju tūlīt piezvanīt no sava. Numurs atbild, zvanot kādu sesto reizi. Saprotu, daudzi zvana. Pasūtītās zeķbikses varēs saņemt rīt. Tās pašas, kas atrodas tepat, sievietei blakus, plauktā - ar sarkano līmlenti iezīmētā.

Jautājums - cik ilgi sieviete atradās veikalā, lai pajautātu, sazvanītu, pasūtītu, atnāktu vēlreiz pakaļ pasūtītajam (atkal kailām kājām?), samaksātu? Un cik laika būtu bijis vajadzīgs, lai tās zeķbikses turpat uzreiz nopirktu? TAS IR NORMĀLI?

Vēl distances neievērošana, jo, lai noskaidrotu, kādas zeķbikses īsti vajadzīgas, nācās stāvēt tuvu - sieviete slikti dzirdēja. Maskas gan bija mums abām," situāciju apraksta sieviete.
Tikmēr komentāros Facebook lietotāji neslēpj savu sašutumu par notiekošo, raksturojot to kā "vājprātu" un "murgu" un piebilst, ka izjūt kaunu par to, ka viņu valstī tā notiek.
"Man līdzīgs stāsts: sieviete veikalā lūdz kabatas bateriju, jo salūzusi. Neko darīt, tagad nevar. Viņa saka, ka, izkāpjot no autobusa, līdz mājām jāiet pa lauku ceļu, kas nav apgaismots. Viņa neredz. Bateriju nepārdeva," teikts kādā komentārā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ceturtdien lēma pagarināt tirdzniecības ierobežojumus līdz 25.janvārim, vienlaikus no 12.janvāra paplašinot klātienē nopērkamo saimniecības preču klāstu, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

No 12.janvāra klātienē varēs nopirkt arī zeķbikses, zeķes, elastīgās zeķes, šalles, lakatus, kaklautus, cepures, cimdus, preces virsmu uzkopšanai, lāpstas un liekšķeres, elektroierīces telpu apsildīšanai un pergamenta papīru.

Tāpat no 12.janvāra varēs iegādāties kurināmo, gāzes balonus, sveces, sērkociņus, zārkus, aploksnes, papīra iepakojumu, mājas uzkopšanas līdzekļus, krāsnis, slēdzenes, apkures katlus, sildītājus, telefona aparātus, spuldzes, ortopēdiskos piederumus, dzirdes aprātus un šķiltavas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas