Covid-19: Frizieres mērs ir pilns; viņa vēršas pie Kariņa

Viktorija Gabrjuna 7.janvāris 2021, 13:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Sociālajā tīklā Facebook popularitāti guvis kādas rīdzinieces Ilzes ieraksts. Sieviete, kas ikdienā strādājusi par frizieri, bet valstī noteikto ierobežojumu dēļ to vairs darīt nevar, uzrunā Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, Veselības Inspekciju un Ekonomikas ministriju.
Vēršoties pie Kariņa un atbildīgajām iestādēm, sieviete lūdz paskaidrot "loģiku šim ieilgušajam farsam - slēgt frizētavas - un kaut nedaudz iedziļināties lietas būtībā?"

" Paskaidrojiet, tieši KĀ salons, kurā ir paredzētas 9 darba vietas, no 2020.gada pavasara tika samazinātas līdz 4, distances dēļ un kur tiek veikts stingrs iepriekšējs klientu pieraksts un anketēšana, dezinfekcija un masku nēsāšana, var būt drauds sabiedrībai un vīrusa perēklis ( jūsu pašu citāts)! Nemaz nerunājot par nelielajiem saloniņiem, kur klienta apmeklējums ir 1:1? Kā?

Un apskatiet otro attēlu - mūsu ikdiena iepērkoties tādos grandos kā Rimi un Maxima! Ja gribat samazināt vīrusa izplatību, aizslēdziet kaut uz brīvdienām, iesākumā visus tirdzniecības centrus. Iepirkties tak var attālināti, vai ne?
Bet nolikt veselu sfēru uz lāpstiņām ir pareizi?? Es saprotu, ka jums nerūp ne koptas rokas, ne ārējais izskats, jo "rukājat" melnu muti "mūsu labā", bet smadzenes pieslēgt neviens vēl nav atcēlis!!
P.S. Es neprasu pabalstus, es vēlos strādāt!!" izmisumā raksta sieviete.
Šis ieraksts sociālajā tīklā Facebook izpelnījies milzīgu popularitāti - ar to dalījušies aptuveni trīs tūkstoši lietotāji, ierakstam ir vairāk nekā 300 komentāri.
Cilvēki pauž dažādus viedokļus - liela daļa piekrīt Ilzes rakstītajam, piebilstot, ka varbūt skaistumkopšana tomēr nav infekcijas uzplatības avots, ņemot vērā datus par saslimušo skaitu, kas nesamazinās.
Vēl komentētāji piefiskējuši, ka, neskatoties uz friziera pakalpojumu nepieejamību, Kariņa un ministru sasukas esot kā tikko pēc salona apmeklējuma.
Tāpat Facebook lietotāji raksta, ka valdība neatstāj citu izeju, kā frizieriem un manikīra meistariem turpināt strādāt "pagrīdē".
"Pēc viņu domām, tur kur ļaužu drūzmas tas skaitās droši.
Skaistumkopšanā ir tikai meistars un klients! Un mēs esam pats bīstamākais drauds un vīrusa izplatības perēklis. Nevienā tirdzniecības vietā netiek ievērota tāda dezinfekcija, kā skaistumkopšanas kabinetos. Pēc katra pircēja veikalu grīdas, un virsmas netiek dezinficētas, skaistumkopšanā gan to darīja, un pēc katra klienta vēl bija pārtraukums, lai var telpas izvēdināt.
Kurā veikalā tas tiek darīts??? Nekur.
Tad kur ir drošāk???
Bija kasieres, kuras veikalos aiz aizsargstikla bez maskām sēdēja, tas skaitījās droši. Man kā manikīra meistaram ir aizsargstikls, maska un vizieris. Klientam maska," teikts kādā komentārā.

Tikmēr jāpiebilst, ka Ministru kabinets šodien plāno lemt par Covid-19 pandēmijas laikā nooteikto ierobežojumu pagarināšanu līdz 25.janvārim.

Otrdien valdības un Krīzes vadība padomes kopsēdē tika panākts konceptuāls atbalsts ierobežojumu pagarināšanai par divām nedēļām.

Savukārt ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) norādīja, ka gadījumā, ja valdība lems par ierobežojumu pagarināšanu, valstī būs jāievieš atbilstoši atbalsta pasākumi.

Pēc ministra teiktā, arī turpmāk būtu jāizmaksā dīkstāves pabalsti, algu subsīdijas un jāpiešķir finansējums apgrozāmajiem līdzekļiem. Vienlaikus Vitenbergs rosinās paplašināt atbalsta saņēmēju loku, paredzot, ka uz atbalstu varētu pretendēt tie uzņēmumi, kuriem šogad būs apgrozījuma kritums pret pagājušo gadu.

Tāpat Vitenbergs informēja, ka plānots ieviest jaunu atbalsta instrumentu - atbalsts nomas maksas segšanai, uz kuru varētu pretendēt gan Covid-19 krīzē cietuši tirdzniecības uzņēmumi, gan pakalpojumu sniedzēji, piemēram, frizētavas un kafejnīcas.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu, tostarp aizliegt strādāta frizētavām un manikrīra saloniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas