Princeses Diānas kāzu kleitas autore bija šausmās, ieraugot viņu kāzu dienā

Anete Ošleja 9.janvāris 2021, 18:43
 
Reuters/Scanpix/Leta
Princes Diānas kāzu kleitas dizainere atklāj, ka bija nepatīkami pārsteigta, ieraugot līgavu viņas darinātajā tērpā, pauž medijs The Mirror.

Diānas kāzu kleitu darināja Elizabeta un Deivids Emanueli. Kā viņi atzsīst, tad bija šokēti brīdi, kad ieraudzīja princesi izkāpjam ārā no mašīnas viņu veidotajā kleitā.

Lai arī princeses Diānas kāzu kleita joprojām ir viens no slavenākajiem modes tērpiem vēsturē un kleitu apbrīno neskaitāmi cilvēki, tomēr dizaineri nav sajūsmā par savu veikumu.

Sabiedrība ieraugot princes Diānu kāzu diena bija sajūsmā. Viņas greznā kleita nepalika nepamanīta. Kleita bija darināta no taftas auduma, ziloņkaula krāsā, tā saturēja neskaitāmas antīka izskata mežģīnes un vairāk nekā 10 000 pērlītes.

Reuters/Scanpix/Leta

Elizabete kopā ar vīru vairākus mēnešus darināja karalisko kāzu kleitu, ieliekot tajā lielas pūles un darbu, lai nodrošinātu to, ka pirms kāzu dienas neviens nebūtu redzējis kleitas dizainu.

Dizainere kāzu dienā bija šokēta par to, ka kleita ir kļuvusi nesamērīgi krokaina.

"Mēs tiešām zinājām, ka audums nedaudz saburzīsies, bet, kad es redzēju viņu ierodamies Sv. Pāvila katedrālē, es gandrīz noģību," atzīst Elizabete.

Dizainere bija šokā par to, kā kleita izskatījās. Lai gan viņa atzina, ka gaidīja to, ka tā mazliet saburzīsies, taču tas bija daudz vairāk nekā viņa bija to iedomājusies.

Iepriekš viņi kāzu ģenerālmēģinājumā bija izmantojuši citu kleitu, no cita auduma, tādējādi nebija iespējams paredzēt, kas ar kleitu notiks īstajā brīdi un kāda tā izskatīsies.

Dizaineru pāris bija izveidojuši arī rezerves kāzu kleitu, gadījumā, ja ar īsto kaut kas atgadītos. Princese Diāna tā arī neredzēja otro variantu. Kā atzīst kleitas autori, tad otrs varinats nav bijis tik grezns, kā oriģināls. Otrai kleitai nebija ne mežģīņu, ne daudzās pērlītes.

Diāna 1981. gada februārī saderinājās ar karalienes Elizabetes II vecāko dēlu princi Čārlzu. Kāzas notika 1981. gada 29. jūlijā Svētā Pāvila katedrālē. Laulībā ar Čārlzu no 1981. līdz 1996. gadam viņa bija pazīstama kā Velsas princese. Viņiem ir divi dēli princis Viljams un princis Harijs

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:10

Jaunākās diskusijas