Viņķele atklāj, vai plāno vakcinēties pret Covid-19

tautaruna.lv 14.decembris 2020, 11:21
 
Oksana Džadana/F64
Veselības ministre Ilze Viņķele Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" atklājusi, vai plāno vakcinēties pret Covid-19.

Viņķele norāda, ka noteikti vakcinēsies, taču uzsver, ka kā amatpersona neizmantos iespējas vakcinēties ne tajā algoritmā, kuru būs apstiprinājusi valdība.

"Ja tas būs jādara, lai apliecinātu, ka es absolūti, pilnībā uzticos vakcīnu drošumam, es to varu darīt arī publiski, bet, kā jau minēju, vakcinēties vakcinēšos tad, kad tas būs iespējams," pauž ministre.

Veselības ministre atzīmē, ka vispirms vakcīnas tiks nodrošinātas mediķiem, senioriem, sociālo aprūpes centru iemītniekiem, pedagogiem.

Jau vēstīts, ka Latvija ir izdarījusi visus priekšdarbus, lai, tāpat kā citas Eiropas valstis, nekavējoties uzsāktu vakcinēšanu pret Covid-19 tiklīdz tas būs iespējams, līdz ar to "spekulācijas" par vakcinācijas plāna neesamību neatbilst patiesībai, žurnālistiem apgalvoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe skaidroja, ka pirms mēneša Veselības ministrija saņēma sarakstu ar darāmajām lietām, lai varētu sākt izmantot "BioNTech" un "Pfizer" ražotās vakcīnas, "bet tagad viss iet uz finālu". Pēc viņas vārdiem, sagatavošanās darbi patlaban esot pilnā sparā.

Zāļu valsts aģentūras direktors Svens Henkuzens atklāja, ka no pirmajām 12 000 "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnas devu, kas ļaus vakcinēt 6000 personu, lielākā daļa aizies Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai, kas saņemtu 3240 vakcīnas devas 1620 cilvēku vakcinēšanai, un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kam piešķirs 3000 devas 1500 cilvēku vakcinācijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas