Sieva parāda, kāda ir Covid-19 ārsta ikdiena: Katru dienu es pavadu savu vīru karā

tautaruna.lv 4.decembris 2020, 11:00
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Liepājas reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītāja Ivara Krastiņa sieva māksliniece Gunta Krastiņa sociālajā vietnē Facebook publicējusi ierakstu, kurā parāda, kāda izskatās viņas vīra ikdiena, strādājot ar Covid-19 pacientiem.

Sieviete publicējusi attēlu, kurā viņas vīrs redzams nepieciešamajā aizsargtērpā, strādājot ar Covid-19 pacientiem.

"Un katru dienu es pavadu savu vīru KARĀ- karā ar šo sasodīto ligu, karā, no kura var arī nepārnākt... Jūs domājat, ka viegli ir nedomāt-'' ja nu šoreiz nebūs labi ''... , ar visu specapģērbu... Un atkal kārtējie un biežie Covid testi un tā katru dienu, pa riņķi..." raksta Krastiņa.

Savā ierakstā sieviete piemin arī prasību nēsāt maskas un vēršas pie tiem, kuri apgalvo, ka tās ir liekas, uzsverot, ka ārstiem šobrīd nav laika iesaistīties diskusijā par tām: "Ziniet- viņi ir frontes pirmajās līnijās un vienkārši glābj dzīvības, bet tukšās māņu runas viņiem liekas tik seklas un apspriešanai pat neētiska, kad ir pacienti, kuri cīnās kopā ar ārstiem, lai spētu elpot patstāvīgi, vai- vienkārši BŪT DZĪVAM! Jūs domājat, ka tajā spectērpā ir komfortabli? Tad Maldāties pat ļoti. Ir speciāla procedūra, kā tērpu uzvilkt un novilkt un tas aizņem milzum daudz laika, bet, ja tas jādara vairākkārt darba dienas laikā... Bet mums ir GRŪTI un šausmīgi, ja jāuzliek maska veikalā!!!!!!!! Padomāsim par to!" raksta sieviete.

Ieraksta autore norāda, ka, ja speciālais tērps spēj pasargāt infekcijas perēklī, tad arī maska pasargā sabiedriskās vietās.

"Tajās dienās, kad mēs katrs zināsim kādu, kuram ir Covid, tajā dienā būs ne jau melnā iepirkšanās dieniņa, bet gan reāli MELNĀ...un daudziem un uz ilgu laiku un varbūt tikai ceļš uz mūžību... Tā kā- mīļie - saudzēsim sevi un cienīsim ārstu pašaizliedzīgo , cienījamo darbu un izpildīsim no mums prasīto piesardzību un beigsim izplatīt melus, kas var pašam atspēlēties, bet tad jau būs par vēlu... var arī neuzvarēt šai karā.....," nobeigumā pauž sieviete.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 930 Covid-19 gadījum,kas līdz šim ir lielākais vienā diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu skaits.

Nacionālā veselības dienesta apkopotie ceturtdienas dati liecina, ka diennaktī stacionēti 92 Covid-19 pacienti, no kuriem trīs ir pārvesti no citām ārstniecības iestādēm. Kopumā stacionāros ārstējas 552 pacienti, no kuriem 503 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 49 - ar smagu slimības gaitu.

Ceturtdien diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 51 pacients, tostarp arī trīs pārvestie. Kopumā līdz šim stacionārus pametuši 4185 Covid-19 pacienti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas