Joprojām nav skaidrs, kas notiks ar Ziemassvētku tirdziņiem

tautaruna.lv 3.decembris 2020, 14:15
 
Ekrānšāviņš no instagram.com
Otrdien Ministru kabinets lēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim, vienlaikus nosakot virkni ierobežojums, kas ietekmē arī Ziemassvētku tirdziņu darbību.

Ministru kabineta mājaslapā publicētā informācija skaidro, ka līdz 11. janvārim ir pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība.

Tomēr līdz galam nav skaidrs, kas domāts ar "Ziemassvētku tirdziņu" un kuri nosacījumi attiecas uz dažādiem pārtikas/mājražotāju tirgiem.

Sazinoties ar Āgenskalna tirgu, noskaidrojām, ka tirgus turpina darboties otrdien-svētdien plkst. 9.00-17.00. Nedēļas nogalēs piedalīsies arī Kalnciema kvartāla tirgotāji, kas šobrīd pārcēlušies uz Āgenskalna tirgus placi, kur ir plašāka teritorija.

Kalnciema kvartāls pirms piecām dienām (vēl pirms stingrākiem nosacījumiem), ziņoja, ka "Lai saglabātu iespēju Latvijas ražotājiem tirgoties un iespējami mazinātu COVID izplatību, esam pieņēmuši lēmumu uz laiku no 28.11. pārtikas tirgu nedēļas nogalēs izvietot Āgenskalna tirgus laukumā, kur ir lielāka teritorija un iespēja droši iepirkties. Savukārt Kalnciema kvartālā uz laiku būs tikai amatnieku tirgus, pop-up veikali un kafejnīcas."

Tie paši nosacījumi paredz, ka visi veikali un tirdzniecības centra neatkarīgi no kopējās tirdzniecības platības drīkst strādāt darbdienās kā ierasts. Taču sestdienās, svētdienās un svētku dienās drīkst strādāt tikai aptiekas, tai skaitā veterinārās aptiekas, savukārt veikalos, drīkst tirgot tikai pārtikas preces (izņemot alkoholu un cigaretes), higiēnas preces un degvielu.

Darbadienās strādā visi ar vienādiem kvadratūras ierobežojumiem. Sestdienās, svētdienās un svētku dienās tirdzniecības vietas nedrīkst strādāt, izņemot - aptiekas (arī veterinārās) un veikalus, kuros tirgo pārtiku (izņemot alkoholu un cigaretes), higiēnas preces, degvielu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas