Meteorolgs atklāj, kad Latvijā varētu atvērt slēpošanas trases

Viktorija Gabrjuna 3.decembris 2020, 9:20
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter atklāj, ka nākamnedēļ visā Latvijā varētu iestāties meteoroloģiskā ziema.

Kā skaidro meteorologs, meteoroloģiskā ziema nākamnedēļ var iestātēs tāpēc, ka gaidāma Krievijas anticiklona ietekmes palielināšanās.

Tāpat viņš pavēstīja, ka Lielā Golgāta trasē, Gaiziņā, jau tiek pūsts sniegs.

"Nedēļas nogalē gaisa temperatūra pakāpsies virs nulles, bet nākamnedēļ atgriezīsies neliels sals, tādēļ valsts austrumu daļā, visticamāk, ir vērts gatavot slēpošanas trases," pauž Trallis.

Kā ziņots, aukstākais laiks šonedēļ Latvijā gaidāms nedēļas vidū, kad visā valstī būs neliels sals, bet siltākās dienas būs sestdiena un svētdiena.

Līdz otrdienas rītam vēl daudzviet valstī gaidāms sniegs un lietus, pēc tam nokrišņu būs pavisam maz. Debesis brīžiem skaidrosies, nedēļas nogalē gaidāms apmācies laiks.

Sagaidāms, ka nedēļas nogalē visā Latvijā termometra stabiņš pakāpsies virs nulles, valsts rietumu un centrālajā daļā, iespējams, sasniedzot pat +5..+9 grādus. Siltuma sajūtu mazinās brāzmains dienvidaustrumu vējš.

Austrumu novados tas būs ziemas pirmais atkusnis, jo Latgalē un daļā Vidzemes provizoriski iestājusies meteoroloģiskā ziema.

Nākamnedēļ, iespējams, atgriezīsies neliels sals.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas