Pasaulē strauju popularitāti guvušas caurspīdīgas sejas aizsargmaskas

tautaruna.lv 5.decembris 2020, 16:00
 
F64, Ģirts Ozoliņš
Visā pasaulē lieto sejas aizsargmaskas, cīnoties ar Covid-19 pandēmiju. Tomēr daudziem bijis grūti pierast pie tā, ka cilvēku sejas un viņu emocijas vairs nav redzamas.

Pasaulē izgudrota sejas maska, kas novērš šo problēmu. Cilvēki caurspīdīgās maskas raksturo kā elegantas, ērtas un tādas, kurās daudz vieglāk komunicēt un parādīt, kā jūties.

Šīs maskas radījis uzņēmums "CleanShield" un tās iespējams pasūtīt visā pasaulē.

Cilvēki, kas tās jau izmanto, apliecina, ka maskas ir ērtas un pat neaizsvīst, kas bieži vien rada apgrūtinājumu, īpaši, cilvēkiem ar brillēm.

Ekrānšāviņš no allnewsgadget.com

Jau ziņots, ka turpmāk sabiedriskajā transportā un ārpus mājām telpās, kur ir vairāk par vienu cilvēku, visiem būs jānēsā sejas maska. Sejas maskas varēs nenēsāt bērni līdz septiņu gadu vecumam un cilvēki, kuri acīmredzamu funkcionālu traucējumu dēļ tās nevar lietot.

Jau ziņojām, ka līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība arī nolēma noteikt vairākus jaunus ierobežojumus. Iepriekš bija noteikts, ka sejas maskas drīkst nevalkāt bērni līdz 13 gadu vecumam, bet tagad šis vecums pazemināts. Bērniem no septiņu līdz 13 gadu vecumam mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā būs jāsāk lietot no 7.decembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas