Latvijas mediķis skaidro, kāpēc vīrusiem rada vakcīnas, nevis zāles

Baiba Puriņa 4.decembris 2020, 9:45
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis raidījumā "Uz līnijas" pasakaidrojis, kāpēc pret vīrusiem nepieciešamas vakcīnas.

Ārsts kanāla Rīga TV 24 skaidroja, kāpēc pret vīrusiem nerada zāles.

"Vīruss pēc savas būtības ir pašlimitējoša saslimšana un svarīgi ir nevis ārstēt saslimšanu, bet veikt profilaksi," stāsta Fūrmanis.

Viņš norāda, ka ikvienas sabiedrības veselības pamateliments ir laicīga slimības atklāšana vai arī šīs slimības profilakse, lai viņa neattīstītos vispār. "Vakcīna šobrīd ir paņēmiens, lai mēs veiktu profilaksi, lai sabiedrībā neizplatītos šī infekcija," skaidro ārsts.

Kā vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pieļāva, ka Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 varētu sākties janvārī, tomēr prognozējams, ka plašāka vakcinēšana varētu notikt sešus mēnešus pēc pirmo vakcīnu saņemšanas. Viņš uzsvēra, ka valsts iegādāsies šīs vakcīnas un iedzīvotājiem tās nodrošinās bez maksas.

Jau ziņots, ka Latvijas iedzīvotāju vakcinēšana pret Covid-19 2021.gadā varētu izmaksāt 26,7 miljonus eiro, aplēsusi Veselības ministrija (VM).

Šīs izmaksas iekļautu samaksu par vakcīnām pret Covid-19, to piegādi, loģistiku un ievadi, un tās plānots segt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem izdevumiem".

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas