Cilvēki neizpratnē: Vai manikīrs ir pirmās nepieciešamības lieta?

tautaruna.lv 2.decembris 2020, 11:00
 
F64, Kaspars Krafts
Ministru kabinets otrdien nolēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim. Reizē tika lemts atkal atļaut strādāt manikīra un pedikīra speciālistiem.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus drīkstēs darboties skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji - friziera un manikīra pakalpojumu sniedzēji.

Manikīra meistares visu vakaru aktīvi sekoja līdzi notikumu gaitai un cerēja uz šādu lēmumu. Lielākā daļa neslēpa savu prieku un pat aizkustinājuma asaras savos sociālajos tīklos, atkal aicinot klientes pieteikt savas vizītes.

Šis valdības lēmums netiek vērtēts vienprātīgi - daļa cilvēku priecājas un uzskata, ka manikīrs ir pat drošāks par frizieri, bet citiem liekas savādi, ka laikā, kad tik daudz kas liegts, manikīrs uzskatāms par vienu no pirmās nepieciešamības lietām.

Jau pirms valdības sēdes, Kariņš akcentēja, ka sabiedrībā valda liela neapmierinātība un nesaprašana par frizieriem un manikīra meistariem, proti, kāpēc vieniem strādāts ir atļauts, bet otriem - ne.

"Daudzi nevar saprast, kur ir atšķirība, tāpēc rosinu iet uz vienu regulējumu - vai abi strādā ar striktiem ierobežojumiem, vai abi ir slēgti," teica premjers, atzīstot, ka viņš pats atbalstītu atļauju strādāt abu profesiju pārstāvjiem, jo līdz šim "esam nejauši iedzinuši pagrīdē šo aktivitāti".

Jau ziņojām, ka skaistumkopšanas speciālisti lieguma laikā devās pie Saeimas, lai piketētu pret to, ka viņu profesionālā darbība tiek apturēta. Šos cilvēkus ārkārtas situācijas ierobežojumi ietekmēja ļoti smagi. Par spīti tam, ka skaistumkopšanas speciālistiem ir aizliegts strādāt un apkalpot klientus, frizieri ir priviliģētākā statusā un savu darbu varēja turpināt visu šo laiku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas