Māte ar Covid-19 dzemdē mazuli būdama uz nāves gultas pieslēgta plaušu ventilatoram

tautaruna.lv 5.decembris 2020, 18:00
 
pexels.com
Svetlana Sorinčskaja no Sanktpēterburgas mirusi īsu brīdi pēc dēla Kireja dzemdībām, dažas dienas pēc tam, kad no Covid-19 miruši arī viņas vecāki, raksta "The Mirror".

Zēns, kurš piedzima, viņa mātei esot pieslēgtai pie plaušu ventilatoru, ir vienīgais izdzīvojušais no ģimenes. Svetlana dēlu dzemdējusi, pašai esot pieslēgtai pie plaušu ventilatora Sanktpēterburgā, Krievijā.

36 gadus vecā sieviete ar Covid-19 inficējusies, kamēr apciemojusi savu tēvu Kireju Pinčinu slimnīcā, kur viņam veica sirds operāciju. Vīrietis no Covid-19 mira 5. novembrī, astoņas dienas pēc tam, kad bija izrakstīts no slimnīcas.

Neilgi pēc tam Svetlana devusies uz dzemdību namu, kur viņai konstatēts Covid-19 un sieviete nogādāta valsts vadošajā infektoloģijas slimnīcā. Trīs dienas vēlāk sieviete sešas priekšlaicīgi dzemdēja dēlu, kamēr pati bija pieslēgta plaušu ventilatoram.

Dēlam dots vārds Kirejs, par godu Svetlanas tēvam. Dažas stundas pēc dzemdībam Svetlana mirusi. Arī sievietes māte novembrī mirusi no Covid-19.

Šobrīd tike skaidrota Kireja aizbildniecības jautājums, jo Svetlana nav atklājusi, kurš ir bērna tēvs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas