Pēc 61 gada laulībā pāris Ventspils slimnīcā mirst no Covid-19

tautaruna.lv 30.novembris 2020, 17:30
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Nesen zemes klēpī guldīja Emīliju un Ivaru Zvinguļus. Viņi abi laulībā bija nodzīvojuši 61 gadu, abi tika nogādāti slimnīcā ar Covid-19 un abi mira diennakts laikā, tika vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV.
Aigara Zvinguļa vecāki pirms gada nosvinēja dimanta kāzas. Bet šoruden ar Covid-19 saslima visa ģimene.

Arī Aigars pats - sportists, riteņbraucējs, cilvēks, kuru Kuldīgā daudzi pazīst kā pazīstamā riteņbraucēja Romāna Vainšteina pirmo treneri.

Tētis ar mammu bija gados, mammai arī vairākas citas slimības. “Mātei bija pirmajai. Temperatūra. Nesapratām. Domājām - tāpat. Bija apakšā slimības, sākas ar temperatūru, tad atkal tēvam, pārgāja. Tad nolēmām, ka jātaisa tests. Sapratām - ir,” saka Aigars.

Vecāki tika nogādāti slimnīcā Ventspilī: “Tēvs zvanīja, (teica, ka ir) ļoti labi, silti, jauks personāls. Bija apmierināts. Tikai noprasīja - vai tiešām es no šejienes aizbraukšu. Viņš laikam juta.”

Abi vecāki Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī bija vienā palātā. Atšķirībā no citu pacientu pieredzes stāstiem, Aigara vecāki par aprūpi nesūdzējās: “Mēs klāt netikām. Cik bija sarunas ar ārstiem, mātei bija temperatūra līdz 40. Tēvs teica, ka mātei ir tiešām slikti.”

Aigara vecāki aizgāja ar vienas dienas starpību. Miršanas apliecībā redzams, ka abiem kā tiešais nāves cēlonis ir minēts Covid-19. Tētim - ar abpusēju pneimoniju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas