Jemberga par Covid-19: Brīdī, kad deg māja, Vitenbergs ierosina to dzēst ar benzīnu

tautaruna.lv 30.novembris 2020, 11:45
 
F64, Kaspars Krafts
Sociālajos tīklos plašu nosodījumu izpelnījies ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, kurš dienu pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzrunas par smago situāciju valstī rosina atļaut veikaliem strādāt arī brīvdienās. Ministrs izpelījies arī asu nosodījumu no žurnālistes Sanitas Jembergas.

"Lai mazinātu cilvēku drūzmēšanos veikalos, piedāvājam pārskatīt šobrīd noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus tirdzniecības nozarei - palielināt platību uz vienu apmeklētāju un ļaut strādāt visiem veikaliem arī brīvdienās," ziņo Ekonomikas ministrija savā Twitter profilā.

Vairums cilvēku, kas vakar klausījās Krišjāņa Kariņa uzrunu televīzijā, ir sašutuši par šādu ierosinājumu.

Jau ziņojām, ka premjers uzsvēra, ka Latvijas veselības aprūpes sistēma ir uz izdzīvošanas robežas, mums ir jārīkojas - jālauž slimības saslimstības ķēde, proti, jāpalielina distance starp cilvēkiem (jo, pēc Kariņa teiktā, slimība grib, lai pulcējamies kopā), jāsamazina savstarpējie kontakti. Kariņš arī atklāti sacīja, ka pagaidām tas nestrādā. Pārāk daudzi cilvēki vieglprātīgi attiecas pret drošības pasākumiem, kas ieviesti Covid-19 ierobežošanai.

Pagājušajā diennaktī Latvijā stacionēti 44 Covid-19 pacienti, līdz ar to kopumā slimnīcās patlaban ārstējas 510 ar jauno koronavīrusu sasirgušie, kas ir par 26 vairāk nekā diennakti iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati. Šis ir līdz šim lielākais vienlaikus slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas