"Es taisu pašnāvību"; latviešu mācītājs parāda cilvēku īsziņas

tautaruna.lv 1.decembris 2020, 17:30
 
Andrejs Strokins/F64
Privātprakses mācītājs Valters Korālis sociālajā tīklā Facebook parādījis, cik depresīvas un pašnāvnieciskas īsziņas saņem no cilvēkiem šajā, pēc viņa teiktā, grūtajā un traģiskajā laikmetā.
“Es taisu pašnāvību - tās sāpes nav izturamas. Privātie arī atteica palīdzību. AR DIEVU!” teikts īsziņā, kuru Korālis saņēmis nedēļas nogalē.

Viņam arī nākas atzīt, ka diemžēl tā ir mācītāja ikdiena, precīzāk sakot, iknakts.

Runājot par iemesliem, mācītājs raksta, ka pandēmijas laikā slimnīcās ārstē gandrīz tikai vienu kaiti (Covid-19), aizmirsost par pārējām. Vismaz tāds iespaids Korālim radies.


“Precīzāk,- iknakts. SMS no kādas smagi slimas sievietes(ne ar Covid).

Ar šādu ziņu nācās aizmigt vakar un šorīt sagaidīt I Adventi. Šis ir iemesls, kādēļ es dažreiz izslēdzu telefonu, jo īsziņu saturs ne vienmēr ir miegu rosinošs. Gan jau ka psihoterapeitu naktis ir līdzīgas...

Draugi! Diemžēl sākas grūts un pat traģisks laikmets. Slimnīcās sākuši ārstēt gandrīz tikai vienu kaiti. Vismaz tāds iespaids rodas, klausoties ziņas un runājoties ar cilvēkiem, kuru ārstēšanu ārsti noraida. Reportāžas ir tendenciozas un daudzu cilvēku psihi graujošas. Pacienti mokās ar hroniskām vainām un nereti ar ļoti smagām slimībām, kuras netiek pienācīgi vai pat vispār ārstētas.

Diemžēl, Tava ar Tevis paša(-as) aizsietā mute (ar Tavām rokām), katrs mutes apsējs(maska), kas tiek uzlikts , Tev un citiem izejot sabiedrībā, ir kā piekrišanas žests un karogs tam, kam Tu pasīvi atļaujam notikt.

Iespējams, ka Tu aizdomāsies par šo tikai tad un kaut ko mainīsi, kad šāda veida SMS saņemsi no savas mātes vai sava bērna...” raksta Korālis.


Tikmēr komentāros daļa cilvēku piekrīt Korālim, ka tiešām liekas - uz Zemes palikusi tikai viena kaite, un tas ir Covid-19.


“Diemžēl,bet tā ir šodienas medicīnas īstenība! Ārsti pilnīgi kā"nozombēti"lielākais vairums-runā un arī ārstē tikai Covid 19....bet pat nevēlas dzirdēt par citām saslimšanām (es saku lielākā daļa),jo personīgi arī es netieku pie ārsta jau 1 gadu un četrus mēnešus....ārstēju pati sevi,esmu mediķe,bet,neesmu ārsts...

Ļoti skumjš stāsts-pareizāk viens no smagajiem atgadījumiem, ko pastāsta Valters...vai tiešām cilvēki neatjēgsies un nebeigs atbalstīt šo afēru?

Ja mēģinu saviem pazīstamajiem cilvēkiem pastāstīt par to,ka šī ir maskarāde,tad man metas virsū un ar mieru saplosīt...

Es ļoti vēlētos,ka cilvēki tiktu pie saprāta un cīnītos pret covid vīrusu ar visiem citiem līdzekļiem,kuri palīdz! Ko redzu ikdienā,kā ar netīrām rokām izvelk no kabatām netīras maskas un uzliek uz sejas(acu gļotādas netiek aizsargātas)-nu neaizsargā šī netīrība vīrusus,kuri caur gļotādām-ACU,DEGUNA,MUTES cenšas iekļūt mūsu organismā!

Tās netīrās maskas liek tāpēc,ka BAIDĀS,ka SODĪS AR NAUDAS SODU,METĪS ĀRĀ NO TRANSPORTA! Cilvēki ir iebiedēti!

Pareizi būtu cilvēkiem stāstīt regulāri kā aizsargāties! Tagad cilvēki DOMĀ,KA TIKAI MASKAS AIZSARGÀ!,BET TĀ NAV TAISNĪBA,SANĀK,KA VISI MASKĀS,BET STATISTIKĀ SKAITĻI MEŹONĪGI AUG!

NU SĀCIET DOMĀT!” teikts kādā komentārā.


Savukārt radiožurnālists Aidis Tomsons piebilst - jo vairāk cilvēku Covid-19 pandēmijas laikā nenēsās maskas, jo vairāk šādu īsziņu mācītājs saņems.

“Šoreiz es būšu tiešs un skarbs. Jo vairāk mēs mutes nesiesim, jo vairāk šādu īsziņu, Valter, Tu saņemsi. Un tas būs neizbēgami, jo visi ārsti (kas vēl paši nebūs saslimuši) būs aizņemti ar COVDI, un pārējiem nebūs iespēja saņemt palīdzību. Un izvēles nebūs, jo tieši tādu ainu mēs vērojam šobrīd gan dažās rietumvalstīs, gan atsevišķās vietās Krievijā, Ukrainā un citur,” viņš raksta.

Tikmēr jāpiebilst, ka salīdzinājumā ar pavasari, šobrīd iedzīvotāji par Covid-19 uztraucas mazāk, secināts jaunākajos "BENU Aptiekas Stresa termometra" rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar uzņēmumu "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 2700 Latvijas iedzīvotāju.

Dati liecina, ka šobrīd kopumā 11% Latvijas iedzīvotāju savu satraukumu saistībā ar Covid-19 izplatību vērtē kā ļoti augstu - desmit baļļu skalā sniedzot atbildi deviņi. Tikmēr 30% respondentu satraukuma līmenis ir vidēji augsts, proti, septiņu līdz astoņu baļļu apmērā. Savukārt 25% savu satraukumu vērtē kā vidēju, kamēr 33% aptaujāto satraukums par Covid-19 izplatību ir zems vai ļoti zems.

Līdz ar to jaunākie dati parāda, ka salīdzinājumā ar pavasari iedzīvotāju satraukums ir samazinājies, jo marta beigās veiktajā aptaujā ļoti augsts satraukuma līmenis bija 18%, vidēji augsts - 34%, vidējs - 27%, zems vai ļoti zems - 21%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas