Latvijas speciāliste atklāj pārsteidzošu faktu par vakcīnām

Baiba Puriņa 30.novembris 2020, 10:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" viesojusies Bērnu infektoloģe un Ģimenes Vakcinācijas centra vadītāja Bērnu Klīniskajā Universitātes slimnīcā Dace Zavadska, kura, atbildot uz skatītāju jautājumu, atklājusi, cik vakcīnas spēj paciest cilvēka ķermenis.

Zavadska norāda, ka, lai gan tas varētu šķist neticami, zinātne pierādījusi, ka imūnās sistēmas kapacitāte ir milzīga.

"Vienā dienā imūnā sistēma bez papildu stresa spētu atbildēt uz 10 000 vakcīnu vienā vakcinēšanas reizē. Mums pat vakcīnu nav tik daudz, lai mēs to varētu izdarīt," norāda infekotoloģe.

Viņa uzsver, ka patiesībā vasarā imūnajai sistēmai, aizsargājoties pret saules iedarbību, esot daudz lielāks stress nekā no vakcīnām.

Jau vēstīts, ka vairums respondentu jeb 44% valsts iedzīvotāju nevakcinētos, ja Latvijā būtu pieejama Covid-19 vakcīna liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

Tikmēr 38% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka vakcinētos pret Covid-19, ja vakcīna jau būtu pieejama valstī, to skaitā 14% - noteikti jā, bet 24% - drīzāk vakcinētos. No tiem aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem ir nepilngadīgi bērni, katrs trešais norādījis, ka vakcinētu savu bērnu vai bērnus pret Covid-19, ja vakcīna jau būtu pieejama Latvijā. Teju puse jeb 49% aptaujāto norādījuši, ka to nedarītu.

Kā ziņots, saskaņā ar prognozēm pirmās vakcīnas pret Covid-19 Latvijā varētu nonākt nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:49

Jaunākās diskusijas