Vai pedagogu arodbiedrība nodarbojas ar propogandu? Soctīklos raisās asas diskusijas

Anete Ošleja 26.novembris 2020, 11:00
 
f64.lv, Ruta Kalmuka
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vakar nāca klajā ar paziņojumu, ka vēlas pieprasīt Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas demisiju. Sociālajā medijā Twitter izcēlās plašas diskusijas par šādu LIZDA paziņojumu. Twitter lietotāji sprieda, vai šāds lēmums patiešām ir pamatots.

Twitter lietotāja vērsa uzmanību uz situāciju, ka neviens no piedāvātajiem varinatiem LIZDA neliekas apmierinošs. Brīdī, kad par skolu un mācību procesu visu izlemj valdība nav labi, bet no otras puses, kad skolām tiek dota vaļa pašām noteikt visu, atkal situācija nav apmierinoša.

Cilvēku viedokļi šajā jautājumā krasi dalās. Vieni atbalsta viedokli, ka LIZDA "uzspiež" savu nostāju un cenšas izglītības nozarē strādājošos pārliecināt par to, ka viss ir slikti.

Tomēr daļa Twitter lietotāju vērš uzmanību uz to, ka šajā Covid-19 krīzes situācijas laikā, nebūtu prātīgi pieprasīt ministres demisiju, jo situācija jau tā nav viegla.

Viedokļi šajā jautājumā dalās. Daļa no komentētājiem atzina, ka visprātīgāk un skolotājiem izdevīgāk būtu, ja gan ministrijā, gan arodbiedrībā tiktu veikta personāla nomaiņa.

Lai arī liela daļa šajā jautājuma ir noskaņota pesimistiski un atzīst, ka pašlaik šāds lēmums nebūtu labs, vai arī ir nepieciešamas lielākas pārmaiņas sistēmā, tomēr par labu šādai situācijai ir noskaņota daļa skolotāju, gan citi interesenti.

Viņi atzīst, ka Izglītības un zinātnes ministrija, šajā situācijā nerīkojas pietiekami labi, nestrādā skolu un pedagogu interesēs.

Šajā jautājumā par Ilgas Šuplinskas demisiju viedokļi krasi dalās. Daļa tam piekrīt, savukārt citi saskata šajā situācijā pavisam citas intereses. Vienaldzīgo nav, tomēr pie vienota kopsaucēja šajā jautājumā ir grūti nonākt.

Jau vēstīts, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība nolēmusi pieprasīt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas demisiju, preses konferencē paziņoja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga. Šuplinska bijusi gatava atbalstīt tikai vienu no 15 LIZDA prasībām, divas prasības tiktu atbalstītas daļēji, kamēr pārējās - pilnībā ignorētas, sacīja Vanaga. Tāpat viņa norādīja, ka sociālais dialogs ar ministri pēc LIZDA padomes sēdes ir pasliktinājies. Arodbiedrība pauda neapmierinātību par to, ka ārkārtējās situācijas laikā tiek izvirzītas neadekvātas prasības. Vanaga norādīja, ka patlaban pedagogs jau dara vairāk nekā no viņa tiek prasīts. Jaunajam saturam nav pietiekams daudzums kvalitatīvu mācību līdzekļu, trūkst informācijas tehnoloģiju gan skolēniem, gan skolotājiem un attālinātais darbs notiek paaugstināta stresa apstākļos, kas ietekmēs izglītības kvalitātes rādītājus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas