Bukša novērojumi par laiku ziemā pārsteidz

Baiba Puriņa 27.novembris 2020, 17:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Vēl nesen dabas vērotājs Vilis Bukšs vēstīja, ka vērojot ziedpumpurus, secina, ka tik silta ziema kā pagājušajā gadā šogad nav gaidāma. Tagad dabas vērotājs nācis klajā ar jaunu paziņojumu, prognozējot, ka ziema varētu būt pat vēl siltāka nekā ierasts.

Kā sociālajā vietnē Twitter norāda Bukšs, viņs savu jauno prognozi balsta uz balto vizbuļu ziedēšanu un kukaiņu aktivitāti šajā laikā.

"Baltie vizbuļi austrumu pierobežā 24. novembrī... Balto vizbuļu ziedēšana, tāpat kā odu un mušu dzīvīgums vēlā rudenī ir par labu tam, ka ziema varētu būt siltāka kā parasti..." norāda Bukšs.

Šis apgalvojums raisījis neizpratni soctīklus lietotāju vidū, jo iepriekš dabas vērotājs apgalvoja, ka siltu ziemu mums nesagaidīt. Bukšs sekotājiem sniedzis diplomātisku atbildi: "Siltāka kā parasti (vidēja), bet aukstāka kā pagājušā."

Jāpiebilst, ka jau iepriekš Bukšs rakstīja, ka Mārtiņos iespējams pēc dabas zīmēm noteikt, kāda būs gaidāmā ziema. Šogad nedēļā pirms Mārtiņiem lielākoties bija mākoņains un rudenīgi silts laiks, kad brīžiem rasināja lietutiņš un bijusi migla, kas liecinot, ka ziema būšo "ne šāda, ne tāda".

"Tādās reizēs tas jau ir tradicionāli, ka līdz pat Niklāvam (6. decembris) īstu ziemu nav ko gaidīt. Arī pirms Mārtiņiem kautas cūkas liesa rāda, ka ziema, līdzīgi kā iepriekšējos gados, vairāk mīksta nekā cieta..." norādīja dabas vērotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas