Latviešu žurnāliste atklāj savu pieredzi par inficēšanos ar Covid-19

Anete Ošleja 25.novembris 2020, 16:14
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Žurnāliste Baiba Runce sociālajā medijā Twitter nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa bija Covid-19 pozitīva, taču nezina, kur inficējusies.

Žurnāliste Baiba Runce savā Twitter kontā paziņoja, ka bija inficējusies ar koronavīrusu. Lai arī viņas dzīvesveids ir bijis salīdzinoši noslēgts, viņa strādāja attālināti, neesot gājusi uz izklaides vietām, taču inficējās ar vīrusu.

Viņa atzīst, ka pieder pie tiem cilvēkiem, kuriem nav skaidrs, kā ir inficējušies.

Kā viņa pauž, tad arī esošās kontakpersonas ir veikušas testu, taču viņiem tas ir bijušas negatīvas.

Twitter lietotāji aktīvi iesaistījās diskusijās, mēģinot saprast kā ar koronavīrusu inficējas tie, kuriem nav zināms saslimšanas avots. Kāda komentētāja atzina, ka iespējamie varianti varētu būt sabiedriskais transports vai lielveikals.

Arī Baiba tam piekrita, sakot, ka tie arī ir bijuši viņas varianti, kā viņa ir tikusi pie vīrusa.

Baiba atzina, ka viņai slimības gaita ir bijusi visai viegla.

Viņa minēja, ka sākotnēji šķitis, ka ir deguna dobuma iekaisums, jo visas pazīmes par to liecināja. Baibai bija arī "aizkritušas ausis", uz neilgu brīdi pazuda oža, taču temperatūra, kas daudziem ir šādas inficēšanās laikā, nebija.

Jau ziņots, ka kopš novembra pirmās nedēļas - no 2. līdz 8.novembrim - ir pieaudzis to saslimušo īpatsvars, kuriem nav atrasti inficēšanās avoti. No visiem ar Covid-19 sasirgušajiem, kam pagājušajā nedēļā izdevās atrast inficēšanās avotu, aptuveni katrs desmitais inficējies ārstniecības iestādē. "Mēs varējām izsekot inficēšanās avotus tikai 50% gadījumu," atklāja epidemiologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas