Latviešu aktieris sašutis par jaunajiem ierobežojumiem skolās

tautaruna.lv 25.novembris 2020, 18:02
 
f64.lv, Lauris Aizupietis
Aktieris Madars Zvagulis Twitter pauda neizpratni un rosināja diskusiju par valdības izsludinātajiem jaunajiem ierobežojumiem, kas skar izglītības iestādes.

Covid-19 izplatības dēļ vakar valdība nolēma, ka sākot no 30. novembra, izglītības iestādēm būs katram skolēnam jānodrošina trīs kvadrātmetru liela platība.

Aktieris Madars Zvagulis Twitter aicināja citus dalīties ar padomiem, ko iesākt šādā situācijā, jo ne visas skolas spēs nodrošināt šādu distanci. It īpaši situācijās, kurās klasē mācās lielāks skolēnu skaits, kas attiecīgi pieprasa liela izmēra mācību klases.

Latvijas Radio ētera balss Uldis Ziediņš atzina, ka viņi radio par to ir sprieduši un nonākuši pie interesanta secinājuma. Viņi nosprieda, ka šo situāciju var atrisinā, ja mācības tiktu pārceltas, piemēram, uz ēdnīcu, sporta zāli, aktu zāli.

Zvagulis pret šo situāciju izturas ļoti nopietni. Viņš uzsvēra, ka viņu skolā nevar nodrošināt tik plašas telpas, lai visi skolēni varētu mācīties. Arī klases sadalīšana nevar notikt, jo nav pietiekami daudz skolotāju, kas varētu tajā brīdī nodarboties ar mācīšanu. Vienīgais risinājums ko viņš saskata ir tāds, ka skolai ir jāpāriet attālinātā režīmā vai arī viena klases daļa nāk uz skolu vienu nedēļu, savukārt otra nākamo.

Kāds komentētājs ierosināja, ka vienīgā izeja šādā situācijā tik tiešām ir skolu slēgšana. Tomēr šāds risinājums apgrūtinātu un radītu liekas problēmas vecākiem.

Komentētāji vērsa uzmanību arī uz citām problēmām, kas skar šos jaunos ierobežojumus. Kāda komentētāja akcentēja pusdienu problēmu, kā klasēm tiks nodrošināta ēdināšana, ja ēdnīcu platība neatbildīs prasībām.

Galvenokārt, diskusijās kā iespējamu atrisinājumu šādai problēmai komentētāji atzina skolu slēgšanu, vai klašu dalīšanu pa maiņām.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija rosina Covid-19 dēļ noteikt stingrākus ierobežojumus izglītības un sporta jomās. Paredzēts noteikt, ka 1. līdz 6.klašu skolēniem, ja izglītības iestāde lemj mācību procesu organizēt klātienē, uz vienu skolēnu būs jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no klases telpas platības. Vienlaikus skolotājiem gan stundu laikā, gan ārpus tām būs lietoto sejas aizsargmaska. Ja šādas prasības nebūs iespējams nodrošināt, tad konkrētās skolas skolēni mācīsies attālināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas