Aptauja: 22% cilvēku iespēju nopietni saslimt ar Covid-19 vērtē kā lielu

tautaruna.lv 24.novembris 2020, 21:51
 
SCANPIX/LETA
Bažas par saslimšanu ar Covid-19 Latvijas iedzīvotāju vidū pieaug. To apliecina arī pēc LTV Ziņu dienesta pasūtījuma SKDS veiktā aptauja, vēsta "Panorāma."

Jaunākā aptauja, kas veikta novembra sākumā, uzrāda - 22% respondentu savu iespēju nopietni saslimt ar Covid-19 vērtē kā lielu, 37% - kā vidēju un 29% - kā mazu. Salīdzinot ar šā gada pavasarī veikto pētījumu, par 6% pieaudzis to cilvēku skaits, kuri savu iespēju saslimt novērtē kā lielu.

Un par tādu pašu skaitu samazinājies respondentu skaits, kuri iespēju saslimt vērtēja kā salīdzinoši zemu. Gan rudenī, gan pavasarī 12% respondentu bija grūti novērtēt savu iespēju saslimt.

Aptauja rāda arī, ka par infektoloģiski visnedrošāko vietu tiek uzskatīti publiski pasākumi, kas notiek telpās, braucieni sabiedriskajā transportā un sarokošanās ar svešiem cilvēkiem.

Tikmēr vairāk nekā 90% respondentu uzskata, ka, vienkārši ejot pa ielu, iespēja saķert vīrusu ir maza. Otra drošākā vietā - kopā ar ģimeni un tuviniekiem. Par salīdzinoši drošu vietu tiek uzskatīta arī atrašanās darbā ar kolēģiem.

"Cilvēki uzskata - mana māja, es jūtos tur droši, jo apkārt ir mani cilvēki - mani radi, mani draugi. Un viņi nevar saslimt. Tas ir maldinoši. Mēs nezinām, vai cilvēks ir slims vai vesels, jo gana daudz gadījumu ir bezsimptomu formas," stāstīja SPKC epidemioloģe Rita Korotinska.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas