Bricis atklāj, vai šogad ir cerības uz baltiem Ziemassvētkiem

Viktorija Gabrjuna 28.novembris 2020, 12:38
 
Rūta Kalmuka/F64
Meteorologs Toms Bricis sociālajā tīklā Facebook izteicis prognozes par to, kāds laiks iespējams Ziemassvētkos un kāda solā būt gaidāmā ziema.

Bricis stāsta, šogad novembrī īsta ziemas sala nebūs. Tas varētu būt "simbolisks", proti, neliels, un iespējams novembra beigās.

Decembrī vidējā gaisa temperatūra tiek prognozēta vienu līdz divus grādu virs klimatiskās normas. Dominēs dienas ar gaisa temperatūra ap nulli, mazliet virs tās. Reti uznāks sals, bet tas var uznākt.

"Dienas ar salu un sniegu ir iespējamas," saka Bricis.

Daudzus interesē, kādi laika apstākļi būs tieši Ziemassvētkos - vai Ziemassvētki būs balti.

"Es uzreiz varu atbildēt pavisam vienkārši, es nezinu, kādi būs laika apstākļi, bet varu apkopot un parādīt iespējamos scenārijus," pauž meteorologs.

Kā piemēru ņemot Liepāju, Bricis atklāj, ka decembrī pakāpeniski kļūs vēsāks.

"Iespējamība, ka 26., 27 decembrī Liepājā parādās noturīgs sals, ir ļoti maza. Ir gan ticami, ka kādā vienā brīdī - vienā naktī, no rīta - gaisa temperatūra noslīdēs līdz nullei, neliels sals parādās, bet ne noturīgs sals. Rīgai situācija ir diskutablāka, jo vidējais temperatūras rādītājs svārstās ap nulli, bet Latvijas austrumiem gan ir cerības, ka temperatūra biežāk noslīdēs zem nulles," skaidro Bricis.

Meteorologs secina - pašreizējās prognozes liecina, ka cerības uz baltiem Ziemassvētkiem Latvijā ir mazas, bet viņš vēlreiz uzsver, ka runa ir par ilgtermiņa prognozēm, kurās parādās galvenās tendences, bet ne īslaicīgi, pēkšņi "izlēcieni".

Kopumā, pēc Briča prognozēm, ziema solās būt silta un, iespējams, par noturīgu salu un sniegu šogad un nākamgad jāaizmirst.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas