Jaunietis no Ogres ceļ trauksmi; vaino māti cietsirdībā

tautaruna.lv 28.novembris 2020, 15:39
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jaunietis no Ogres vērsies televīzijā, vainojot māti cietsirdībā – tuvākā radiniece viņu esot izmetusi no mājām, deklarētās dzīvesvietas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās ogrēnietis Toms, 26 gadus vecs puisis, kurš deklarēts Ogres daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, kur dzīvoja kopā ar māti un vecmammu. Tiesa, pēdējos gados periodiski viņš dzīvoja Lietuvā, kur studēja. Covid-19 pandēmija pārtrauca studijas kaimiņzemē un apturēja stipendiju, no kā Toms iztika studiju laikā, atrodoties Lietuvā.

Bez iztikas līdzekļiem viņš atgriezās mājās Ogrē, deklarētajā dzīvesvietā. Tomēr drīz vien māte viņu izraidīja no dzīvokļa, sūrojas Toms.

"Viņa teica: “Es tevi vedīšu prom uz dzīvokli!”. Es nemaz nezināju, kas tas par dzīvokli. Līdzi jau tika sagatavots dokuments [īres līgums] ar manu personas kodu, vārdu uzvārdu un citu personisko informāciju. Sapratu, ka šī informācija tika nodota nelegāli trešajai personai, neprasot manu atļauju. Biju spiests parakstīt šo līgumu, jo šantažēja, ka nevarēšu dzīvot deklarētajā dzīvesvietā," stāsta Toms.

Vēlāk māte ierādīja citā miteklī, kas arī pieder mātei. Tajā viņa puisim ierādīja atsevišķu istabu, kamēr citu istabu izīrē īrnieks. Toms norāda, ka esot grūti sadzīvot ar dzīvokļa biedru un remontdarbiem, kurus miteklī organizējusi māte.

Lai gan studijas Lietuvā nopauzētas, Tomam ir iepriekš iegūta augstākā izglītība. Viņš, spriežot pēc savas darba maklējumu pieredzes, uzskata, ka centieni atrast darbu Latvijā pandēmijas laikā ir ļoti apgrūtinoši. Ienākumu viņam nav, tāpēc nespēj “sagrabināt” savam miteklim, turpina sūroties jaunietis. Izraidīts no deklarētās dzīvesvietas, Toms māti vairo cietsirdībā.

Tiesa, Toms atzīst, ka par dzīvošanu mātes otrā dzīvoklī viņam nav jāmaksā, maltītes arī mēdzot ieturēt pie mātes.

Dzīvesvietā Toma māti sastapt neizdevās. Kāpņu telpā izdevās satikt kaimiņu un sievieti, kura tobrīd ieradās Toma mātes dzīvoklī. Viņa atvieglo sievietes ikdienu, palīdzot apkopt sirmgalvi, sievietes māti, Toma vecmammu. Abi kāpņu telpā sastaptie norādīja, ka Toms “parazitējis” uz mātes rēķina, tāpēc, esot noslogota arī ar sirmgalves kopšanu, pacietības mērs bijis pilns - nācies izraidīt dēlu.

Toma māte arī pauda, ka dēla dzīvesveids esot pārāk smaga nasta ikdienā. Toms gan noraida pārmetumus par dzīvošanu “uz kakla”, norādot, ka periodiski dzīvojis Lietuvā, kur esot pārticis no vairāku simtu eiro stipendijas, taču tagad esot grūtības atrast darbu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas