Iedzīvotāja pamana ko dīvainu uz Čaka ielas

tautaruna.lv 23.novembris 2020, 17:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Kāda rīdziniece sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar neparastu novērojumu. Viņa raksta, ka pēc remontdrabiem Čaka ielā kaut kas ir pazudis.

Kā atklaj rīdziniece, runa ir par vēsturiskām plāksnītēm.

"Pastaigājos pa pilsētu. Un atskārtu, ka skaistajā atjaunotajā A. Čaka (arī Marijas) ielā pēc atjaunošanas kaut kas ir pazudis. Pārbaudīju, vai šī pazušana skar visu Rīgu. Nē. Izskatās, ka tikai Čaka ielu.
Pazudušas ir plāksnītes, kuras atgādināja: te Otrā pasaules kara gados kāds slēpa ebrejus. Tādas, kā redzams pirmajā attēlā (fotografēts Artilērijas 17). Marijas 11, A. Čaka 101, 103 un 104 plāksnītes pazuda līdz ar veco asfaltu un tā arī neatgriezās.Vai tas tā arī paliks?" viņa raksta.
Tikmēr komentāros cilvēki pauž cerības, ka plāksnes atgriezīsies. Līdzīga situācija esot bijus arī uz Birznieka-Upīša ielas, kur vēsturiskās plāksnes arī uz laiku tika noņemtas, bet pēc tam uzliktas atpakaļ.

Tikmēr jāpiebilst, ka Rīgā turpinās Čaka ielas labiekārtošanas darbi. Tostarp saistībā ar būvdarbu termiņa pagarinājumu Rīgā līdz 4.decembrim tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Marijas ielā un Aleksandra Čaka ielā.

Satiksme tiks ierobežota posmā no Merķeļa līdz Pērnavas ielai. Šajā laikā plānots veikt ceļa horizontālo apzīmējumu uzklāšanu posmā no Ērgļu līdz Pērnavas ielai, ceļa zīmju uzstādīšanu, bruģēšanu pie ēku fasādēm un citus darbus.

Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, kā arī iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajos ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas