Covid-19 perēkļa N. Draudziņas skolas skolotāja šokē vecākus

tautaruna.lv 20.novembris 2020, 16:47
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Bērnu vecākus nepatīkami pārsteidz Covid-19 infekcijas perēkļa – Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas – skolotājas izteikumi par pandēmiju. Lai gan pašai konstatēta saslimšana, skolotāja uzskata, ka analīzes veikusi “pasūtījuma laboratorija” un valstī “atsākusies iebiedēšanas kampaņa”. Pēc bērna tēva domām, šādi izteikumi nepiedien pedagogam, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Raidījumā “Bez Tabu” vērsās Guntars, kura meita nav NDV skolniece, bet mācību iestādes peldbaseinā apgūst peldētprasmi. Pēc stundām, pēcpusdienās, nodarbības vada NDV sporta skolotāja Loreta Brūdere. Šīs nodarbības apmeklē arī citi bērni, kuri nav NDV audzēkņi, stāsta Guntars.

Pēc Covid-19 infekcijas izplatīšanās skolā oktobrī skolā mācības pārtrauca, skolēniem un pedagogiem uz pāris nedēļām nosakot mājas karantīnu. Pēc karantīnas noteikšanas Guntara sieva uzrunāja peldēšanas nodarbību pasniedzēju, kurai vaicāja par mazo peldētāju pulciņa darbību.

Viņa atbildēja, ka noteikta karantīna, nodarbības kādu laiku nenotiks. Tālākā atbilde reāli pārsteidza.

Guntars uzrāda savas sievas saraksti ar L. Brūderi, kurā pedagogs atklāj, ka viņa ir viena no tām, kurai atklāta inficēšanās ar Covid-19, bet, tā kā slimojot bez simptomiem, neuzticas analīžu rezultātiem. Pēc Brūderes paustā sarakstē ar Guntara sievu, bērna māti, noprotams, ka viņa uzskata, - ja reiz ir konstatēta inficēšanās, bet simptomu nav, nav notikusi arī inficēšanās. Tāpat sarunā ar bērna māti pauž citus, skepses caurstrāvotus izteikumus par pandēmiju.

"Reāli saslimuši tikai 11 skolotāji. Pārējiem nekādu saslimšanas pazīmju. Tikai pozitīvs tests. Atsākusies iebiedēšanas kampaņa. Elpojam dziļi un nepieslēdzamies šausmu ziņām. Mums jau visiem izstrādājusies imunitāte pret to. [..] Esmu savās mājās un ievēroju karantīnu. Esmu pozitīvi noteikto skaitā. Es apšaubu analīžu rezultātu, jo to veica SPKC, ”pasūtījuma” laboratorija. Bet, ja jūs māc bažas, varat veikt testu. Kaut gan, ko tas jums dos? Vienīgi ierobežojumus un statistikas palielinājumu," pauž Guntars.

Guntars ir satraukts par šādiem skolotājas izteikumiem komunikācijā ar dzīvesbiedri, bērna māti.

Mazās peldētājas tēvs Guntars par skolotājas izteikumiem sarakstē informēja “Bez Tabu”, jo ilgstoši nesaņēma skaidrojumu no NDV direktora Pētera Ševčenko, kuram iepriekš ziņoja. Guntars stāsta, ka skolas direktors reaģējis īsi pirms “Bez Tabu” iesaistīšanās, kad ticis brīdināts par žurnālistu piesaisti. NDV direktors Ševčenko gan Guntaram, gan raidījumam “Bez Tabu” teica, ka nevar aizrādīt pedagogam par personīgā viedokļa paušanu ārpus darba laika.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas