Levits atklāti pastāsta par savām finansēm

tautaruna.lv 19.novembris 2020, 13:30
 
Oksana Džadana/F64
Valsts prezidents Egils Levits, viesojoties raidījumā "Rezervēts", atklāti runājis par naudu.

Žurnālists Armands Tripāns intervijas laikā tieši pajautāja par prezidenta ienākumiem, minot publiski pieejamo informāciju par 300 tūkstošiem eiro. Levits gan precizē, ka neto summa noteikti ir par aptuveni 100 tūkstošiem mazāka.

"Nauda dod zināmu drošību. Teiksim tā. [...] Tev nav jārūpējas īpaši par to, kas notiek un, ja tev gribas kaut ko nopirkt kaut kādu, manis pēc, piemēram, grāmatu vai uzvalku, tad tu vari īpaši daudz par to nedomāt," pauž Levits, atbildot uz jautājumu par to, kas viņaprāt ir nauda.

Levits norāda, ka viņam pašam nav pārmērīgu vēlmju attiecībā uz pirkumiem, pastāstot, ka mēdz iegādāties drēbes un grāmatas. Tāpat prezidents atklāj, ka viņam mājās pārsvarā ir IKEA mēbeles, kuras pats arī skrūvējot.

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien piekrita nākamajā gadā palielināt finansējumu Valsts kancelejai, kas tostarp paredz lielākus līdzekļus Valsts prezidenta atalgojumam un reprezentācijas izdevumiem.

Nākamā gada valsts budžeta likuma projektā sākotnēji tika paredzēts, ka izdevumi Valsts prezidenta atalgojumam mēnesī nepārsniegs 5960 eiro, bet reprezentācijas izdevumi mēnesī nepārsniegs 1192 eiro.

Savukārt komisija lēma par minēto summu palielināšanu, Valsts prezidenta mēnešalgai ļaujot nepārsniegt 6260 eiro, bet reprezentācijas izdevumiem - 1252 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas