Neskatoties uz ierobežojumiem, deputātiem ļauj pusdienot Saeimas ēdnīcā

tautaruna.lv 22.novembris 2020, 11:41
 
Kaspars Krafts/F64
Kā izrādās, Saeimas ēdnīcā joprojām drīkst pusdienot tāpat kā līdz šim. Kaut deputātiem iesaka ņemt ēdienu līdzi ņemšanai, maltīti var notiesāt turpat ēdamzālē, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ēdnīcā tiek sastapts Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs, kurš arī izvēlas ēdienreizi ieturēt turpat kafejnīcas telpās.

"Tā nav biznesa pasargāšana, tas ir mēģinājums minimizēt darbinieku kontaktus ar to, kas notiek Vecrīgā.

Pavasarī kafejnīca bija slēgta, redzējām, ka deputāti dodas uz veikaliem, benzīntankiem, tas bija daudz riskantāk, ka infekcijas perēklis var pāriet uz Saeimu. Varētu uzskatīt, ka šī šobrīd ir drošākā vieta Vecrīgā," pauda Klementjevs.

Klementjevs norāda, ka parlamenta Prezidijs pieņēmis lēmumu pašreiz ļaut kafejnīcas apmeklētājiem izvēlēties - ņemt maltīti līdzi ņemšanai vai apēst to ēdamzālē.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šnēders norāda, ka, ņemot vērā, ka Saeimas ēdnīcā var iekļūt tikai šaurs cilvēku loks, drīkst pusdienot arī kafejnīcas telpās. ”Runa ir par izglītības iestādēm, arī darbavietām, kur nenāk cilvēki no malas, ēdnīca paredzēta tikai darbiniekiem. Līdz ar to plūsmas nepārklājas ar citiem cilvēkiem, kā tas ir parastā kafejnīcā,” norāda Šnēders.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas