Covid-19 slimnieks Kristaps: Kritiskais punkts bija vienu vakaru, es viss kratījos

Lelde Veinberga 2.novembris 2020, 21:10
 
Ekrānuzņēmums
44 gadus vecais Kristaps par slimošanu ar Covid-19 publiski raksta vietnē "Twitter", un viņa gaitām Latvijas Infektoloģijas centra palātā seko vairāki tūkstoši cilvēku, vēsta LTV "Panorāmas" sižets.

"Tā tvītošana man bija ikdiena un joprojām ir ikdiena. Jauki ar savējiem burbulī runāties un svešiem cilvēkiem pastrīdēties," "Panorāmai" stāsta Kristaps.

Viņš inficējās no sava dēla, kurš mācās Natālijas Draudziņas vidusskolā Rīgā. Dēlam simptomu nebija. Ar Covid-19 inficējās arī Kristapa dzīvesbiedre, taču slimību izdevās izslimot mājās. Kristapam gan temperatūra ilgstoši neatkāpās.

"Kritiskais punkts bija vienu vakaru. Man bija 38 un kas tur, un mani sāka netipiski kratīt. Parasti es izsvīdu lielās temperatūras lēkmes. Man bija tējas krūzi grūti noturēt rokā, un es kratījos viss," atceras vīrietis. Kristaps izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi, kas viņu aizveda uz slimnīcu. Visgrūtākais esot nakts klepus lēkmes.

"Šis Covid klepus ir tāds, ka viņš tev nosit elpošanas ritmu. Tev nav laika ievilkt elpu. Viņš visu laiku tevi dresē ar tādiem īsiem klepiem 30 reizes pēc kārtas. Tas ir pats grūtākais naktī, kad tevi pieceļ šīs klepus lēkmes," stāsta Kristaps.

Jau divas dienas klepus lēkmes viņu vairs naktī nemodina. Optimistiska prognoze esot, ka no slimnīcas Kristaps varētu iznākt pēc aptuveni desmit dienām, uz ko viņš pats gan paļauties nesteidzas. Viņš rēķinās, ka atlabšana arī pēc slimnīcas pamešanas notiks pakāpeniski. Cilvēkus, kas Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus ignorē, Kristaps salīdzina ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī Latvijā atklāti 132 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet trīs sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Stacionāros aizvadītajā diennaktī ievietoti 28 pacienti ar Covid-19, informēja Nacionālais veselības dienestā. Kopumā stacionāros ārstējas 237 pacienti, 222 ar vidēji smagu slimības gaitu, 15 - ar smagu slimības gaitu. No stacionāriem līdz šim izrakstīti 437 Covid-19 pacienti.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 6268 personām, kamēr 1406 personas ir izveseļojušās, liecina SPKC dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:27

Jaunākās diskusijas