Viņķele ar amizantu video aicina nesvinēt Halovīnu

tautaruna.lv, Anete Ošleja 30.oktobris 2020, 15:49
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
Veselības ministre Ilze Viņķele ar amizantu video aicina bērnus šogad nedoties saldumu medībās.

Ministre savā Twitter kontā dalījās ar video, kurā aicina bērnus būt piesardzīgiem un šajās brīvdienās nepiedalīties Halovīnu svinībās. Kā viņa stāsta, tad iemesls nedoties pēc kārumiem ir pamatots.

“Visu lietu ministrija, kas šobrīd valstī ir Veselības ministrija, ir saņēmusi slepenu e-pastu no visiem svētajiem.”

Kā ministre atklāj, šajā e-pastā ir teikts, ka šogad bērniem nevajadzētu doties pie apkārtējo māju iedzīvotājiem pēc saldumiem. Ejot diedelēt saldumus, var mājās pārnākt ne tikai ar kārumiem. Šādas aktivitātes laikā var nākties arī atnest mājās un aiznest citiem cilvēkiem koronavīrusu.

“Šī var būt tā ļoti nevēlamā dāvana, ko Jūs varat no mājas uz māju aiznest, vai vēl sliktāk aiznest saviem vecākiem, vai vecvecākiem. ”

Ministre bērnus aicina svinēt svētkus droši. Ja kārojas kāda konfekte, tad tās prasīt vecākiem, nevis doties Halovīnu pastaigā.

Kā jau zināms šajā nedēļas nogalē, sestdienā, tiek atzīmēts Halovīns. Halovīns ir Visu svēto dienas priekšvakars, 31. oktobra vakars, kas tiek atzīmēts vairākās valstīs, arī Latvijā. Halovīns liturģiskajā gadā ievada trīs dienu ciklu, kuru veido ne tikai Halovīns, bet arī Visu svēto diena (1. novembris) un Visu dvēseļu diena (2. novembris). Halovīnā sāk pieminēt mirušos, svētos, mocekļus un dvēseles, kas vēl atrodas šķīstītavās. Halovīna vakarā cilvēki, galvenokārt bērni, pārģērbjas par spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem un staigā pa mājām, prasot saldumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas