Advokāts Gundars Āboltiņš: Vai Šuplinska draud piesardzīgajiem vecākiem?

tautaruna.lv 29.oktobris 2020, 15:30
 
F64
Zvērināts advokāts Gundars Āboliņš mikroblogošanas vietnē Twitter paudis neizpratni par izglītības ministres Ilgas Šuplinskas teikto saistībā ar mācībām skolās Covid-19 apstākļos.
Advokātam liekas, ka Šuplinska draudējusi "izrēķināties" ar ģimenēm, kas Covid-19 apstakļos nolemj nelaist bērnus uz skolu.

"Vai pareizi, ka Izglītības ministrijas personā Ilga Šuplinska ir publiski draudējusi pēc būtības izrēķināties ar visiem, kuri, veic covid piesardzības pasākumus, kas izpaužas kā bērnu nelaišana uz skolu? Minētais izpaužas kā draudi izrēķināties ar šādām ģimenēm, uzsūtot tām soc.dienestus," raksta advokāts.

Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka esot legāla iespēja nelaist bērnus uz skolu - rakstot iesniegumu, ka nodrošinās mācīšanos mājās.

Jāatgādina, kā attālinātajā preses konferencē medijiem norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, turpinoties klātienes mācībām 1.-6.klases bērniem, nav iespējams ļaut vecākiem brīvprātīgi izvēlēties attālinātās mācības, jo tas dubultotu skolotāju slodzi un padarītu to neiespējamu. Vienlaikus viņa sacīja, ka pastāv vairākas alternatīvas, tostarp mājmācība.

Šonedēļ, lemjot par attālināto mācību pagarināšanu 7.-12.klasēm, valdība nepieņēma kādu lēmumu attiecībā uz vecāku tiesībām izvēlēties, ka viņu 1.-6.klases bērni var neapmeklēt skolu klātienē, bet mācīties attālināti.

Ministre skaidroja, ka tas būtiski apgrūtinātu skolotāju darbu: “Skaidrs, ka nav iespējams kaut ko tādu pieņemt kā normu, jo principā tas ne tikai dubultotu pedagoga darbu, bet tas padarītu viņa darbu neiespējamu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas