Covid-19: ārsts Liepājā vēršas pie sabiedrības

Viktorija Gabrjuna 29.oktobris 2020, 9:20
 
F64
Liepājas Reģionālās slimnīcas ārsts Ivars Krastiņš, uzrunājot sabiedrību, atklāj, ka Covid-19 infekcijas skarto pacientu skaits slimnīcās šajās dienās ir augošs, tikmēr netrūkst cilvēku, kas atsakās ievērot noteikumus par ierobežojumiem vai cenšas tos “apiet ar līkumu”, raksta "liepajniekiem.lv".
Krastiņš ārsta vārdā lūdz nedaudz vairāk atbildības pret sevi, pret saviem tuviniekiem un tiem medicīnas darbiniekiem, kas strādā un mēģina tikt galā ar nebūt ne vienkāršajām situācijām slimnīcās.

Pēc ārsta domām, ir jābūt stipri aprobežotam cilvēkam, lai nesaprastu, cik situācija ir nopietna. Kopējais saslimušo skaits pasaulē pārsniedz 43 miljonus, bet 1,15 miljoni ir miruši. Pēdējo septiņu dienu laikā ir trīs miljoni jaunu saslimšanas gadījumu. Šis Covid-19 pacientu pieaugums nav tikai Liepājas vai Latvijas īpatnība, tā ir globāla lieta.

Ierobežojumi, ko pasaules valstis pieņem, ir ļoti drakoniski, drastiski, cilvēku kustību ierobežojoši.

"Nelaime ir tāda, ka no padomju laikiem mums līdzi nāk mehānisms, ka, tiklīdz ievieš kaut kādus noteikumus, nākamais, ko mēs darām, - gudrojam, kā to visu apiet, kā apčakarēt. Cilvēki kāri sāk lasīt muļķības, ka vīruss ir izdomājums, ka te darbojas Bils Geitss un 5G, un vēl sadomājas nezin ko. Cilvēks tic tam, kam viņš grib ticēt. Šis ir tas gadījums, kad nevajadzētu domāt, kā visu apiet un izvairīties no noteikumiem, bet vienkārši tos ievērot. Tāpat būt godīgiem un neslēpt neko. Ja esi atbraucis no gliemežu lasīšanas Īrijā, tad tā arī godīgi pasaki, nosēdi tās divas nedēļas mājās, uztaisi analīzes un tad dodies uz slimnīcu apciemot kādu, nevis: “Nē, nē, es ārzemēs neesmu bijis!”" pauž Krastiņš.

Viņš arī atklāj, ka noskaņojums mediķu vidū šobrīd ir dažāds.

"viens par situāciju uztraucas vairāk, cits mazāk, bet viņi visi ir norūpējušies par saviem tuviniekiem, bērniem. Protams, notiekošais tieši Liepājā, tiešā tuvumā, katru uztrauc visvairāk. Šis ir pēdējais laiks, kad sākt domāt, vai tiešām došanās vēlā vakarā uz publiskām vietām - klubiem, bāriem - ir dzīves sapņa piepildījums, bez kura nekā nevar. Tagad bez vajadzības noteikti nav ieteicams doties uz publiskām vietām. Varbūt kādu laiku var iztikt bez izpriecām un būt mājās, padomāt par dzīves jēgu un citām lietām," piebilda ārsts.

Iepriekš vēstījām, ka Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis(LRA) norādīja, ka ikdienā rūpīgi sekojot līdzi Covid-19 izplatībai ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, bija skaidrs, ka nespēs izvairīties no šī vīrusa atgriešanās arī Liepājā.

"Vasarā esam veikuši preventīvo darbu, lai situācijā, ja rodas nepieciešamība atgriezties darba režīmā, kāds tas bija pavasarī, iestādes būtu gatavas turpināt nodrošināt pašvaldības sniegtos pakalpojumus. Šajā laikā mums jāturpina būt īpaši piesardzīgiem un atbildīgiem pret joprojām spēkā esošajiem veselības aizsardzības ierobežojumiem un rekomendācijām," uzsvēra Vilnītis.

Viņš aicina ikvienu atcelt plānotos ārvalstu braucienus un vēlreiz saviem līdzcilvēkiem atgādināt, ka vīrusa ierobežošanā noteicošā loma būs katra cilvēka individuālajai izpratnei un rīcībai.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas