Ar Covid-19 saslimuša skolēna mamma: Pateicoties noteikumiem, pārējie ģimenes locekļi ir veseli

tautaruna.lv 27.oktobris 2020, 21:15
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Plašais Covid-19 uzliesmojums Natālijas Draudziņas vidusskolā skāra arī Elīnas Kārklas ģimeni. Inficējās viņas dēls. Un Kārklu ģimenes piemērs apliecina, ka roku mazgāšanai un distancei ir milzīga nozīme. Ievērojot epidemiologu ieteikumus, viņai pašai un pārējiem ģimenes locekļiem ir izdevies nesaslimt, vēsta LYV "Panorāma".

Par Covid-19 saslimušo kontaktpersonu Elīna Kārkla ir kļuvusi divreiz un jau mēnesi dzīvo karantīnā. Dienas centrā, kur viņa strādāja, saslima četras kolēģes un arī vairāki bērni. Elīna devās pašizolācijā, taču viņas tests vairākkārtīgi ir bijis negatīvs. Vēl esot mājās, viņa otro reizi kļuva par kontaktpersonu. Dēls inficējās Natālijas Draudziņas vidusskolā - vienā no plašākajiem publiski zināmajiem Covid-19 uzliesmojuma perēkļiem, kur pēc skolotāju ekskursijas saslima vairāki pedagogi un arī bērni.

"Mēs, protams, neredzam kopainu, bet tik, cik var no vecāku sarunām saprast, tad apmēram sešus es saskaitīju - būtībā tie ir bērni, kuri vairāk vai mazāk sēdēja tuvāk skolotājai, kura arī bija inficējusies," stāstīja Elīna. Viņa vairākkārt uzsvēra nepieciešamību distancēties un mazgāt rokas. Tieši pateicoties noteikumu ievērošanai, pārējie ģimenes locekļi ir veseli.

"Es joprojām esmu vesela tikai tāpēc, ka es esmu ievērojusi epidemiologu norādījumus. Kad uzzinājām šo testu rezultātus, mēs uzreiz būtībā norobežojām tādā veidā, ka bērnam ir sava istaba, viņš lielākoties pavadīja laiku savā istabā. Arī ēda savā istabā. Jā, bet nu es, protams, regulāri katru dienu dezinficēju rokturus, slēdžus, jo vannas istaba mums ir viena. Paliku tālāk zobu birstīti, dvieli uzkarināju atsevišķi. Tā kā maksimāli samazināju šīs saskarsmes iespējas," stāstīja Covid-19 slimnieka mamma.

"Esot blakus slimam cilvēkam, nevar apskaut savu bērnu. Tas ir tas trakākais. Jā, šobrīd jau ir trīs nedēļas." Dēlam vienu dienu esot bijusi augsta temperatūra, joprojām nerimst kakla sāpes, citu sarežģījumu neesot. Pretēji tam, kā notika ar kolēģēm. "Aicinu cilvēkus uztvert nopietni, jo mēs neviens nezinām, kā tā loze kritīs. Un tiešām vienam tas ir viegli, otram tas ir smagi. Būtībā man no četrām kolēģēm, kuras inficējās, divas joprojām nav darbspējīgas. Un ir pagājis jau vairāk nekā mēnesis," atzina Elīna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas