Eksperiments: Latvijas iedzīvotāji pārbauda Covid-19 antivielu daudzumu

tautaruna.lv 31.oktobris 2020, 17:44
 
Oksana Džadana/F64
Žurnālists Artūrs Špaks, operators Dzintars Rudzītis, kā arī raidījuma skatītāja Signe brīvprātīgi apmeklēja laboratoriju, lai veiktu Covid-19 antivielu testu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Testa veikšanai nepieciešams paņemt asins analīzes 6 mililitru apmērā. Asins paraugi tiek nogādāti laboratorijā, kur speciālisti pārbauda antivielu daudzumu. Testa rezultāti zināmi jau pēc dažām stundām.

Saņemot rezultātus, noskaidrojas, ka nevienam no trīs iepriekšminētajiem cilvēkiem nav konstatētas Covid-19 antivielas, kas, kā norāda ”Centrālās laboratorijas” vadītāja Jana Osīte, esot labi.

"Tas nozīmē, ka organismi nav sastapušies ar šo vīrusu, tādēļ organismā necirkulē antivielas. Antivielas mēdz būt paaugstinātā daudzumā tiem, kuri ir pārslimojuši. Šie cilvēki ir nākuši pārbaudīties, esam atklājuši paaugstinātu antivielu daudzumu. Tam tā arī vajadzētu būt. Jāsaprot, ka antivielas nav akūtas antivielas. Ir jābūt noteiktam laika posmam, lai tās izstrādātos. Apmēram no 5.-16. dienai pēc simptomu parādīšanās. Ja sajūtaties slikti, nekādā gadījumā nevajag doties uz laboratoriju, lai nodotu antivielu testu. Jāveic ir Covid-19 tests, nevis antivielu tests," pauž Osīte.

Laboratorijas vadītāja norāda, ka antivielu testu vērtīgi nodot tiem cilvēkiem, kuri nesenā pagātnē pārslimojuši Covid. Nebūtu vēlams masveidā veikt antivielu testus un noslogot jau tā noslogotās laboratorijas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas