Latvietes pieredze par Covid-19 saceļ traci internetā

Viktorija Gabrjuna 27.oktobris 2020, 9:20
 
Elmārs Rudzītis/F64
Latvijas iedzīvotāja, bloga mugursoma.lv autore, izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. Sievietes jaunākais ieraksts izraisīja virtuālu kašķi viņas paziņu lokā.

Dienasgrāmatā viņa apraksta 11.slimošanas dienu.

"Šodien ir 11. diena ar kovid un kopumā jūtos apbrīnojami stabili. Tas, protams, nomāc, ka no rīta pamosties un esi jau noguris pirms izkāpšanas no gultas. Smagums krūšu rajonā un parasti diezgan ātri domājošā galva izpildās kā vecs dators, kuram vienlaikus palaistas pārāk daudz programmas. Akūtas sāpes nav, tik ik pa laikam ieīdas kāds muskulis. Un, klepus - tas nerimstas. Protams, saprotu, ka daudz foršāk ir gulēt mājās nevis slimnīcā, tāpēc arī ziņa, ka nekļūst sliktāk, ir laba ziņa," viņa raksta.

Sieviete uzsver, ka visgrūtāk ir ar "morālo stāju".

"Piektdien visu dienu sēdēju ekrānos, lasīju komentārus, kaut ko atbildēju cilvēkiem un jutos kā negaisa mākonis. Ar vienu “neticīgo” mana saruna beidzās ātri - jautājumi par kovid man nepienākoties, jo rakstītais šajā blogā izskatoties pēc tāda, par ko ir samaksāts. Ar otru padevos pēc mazliet garākas sarunas - kamēr es nenosūtīšu pozitīvas analīzes, viss manis teiktais esot “tukša muldēšana”. Lieki piebilst, ka analīzes ar sensitīviem datiem svešiem cilvēkiem nevēlos sūtīt.

Tomēr par šiem cilvēkiem pārdzīvoju mazāk nekā par sev pazīstamiem, jo notika tas, ko ļoti negribēju - mana dalīšanās ar kovid pieredzi izraisīja virtuālu kašķi manu paziņu lokā, turpinot visapkārt notiekošo savstarpējo apšpļaudi. Sastapos arī ar, manuprāt, dīvainu attieksmi - tā kā biju pieminējusi publiski, ka esmu piekritusi piedalīties Biomedicīnas centra veiktajā pētījumā par kovid, saņēmu jautājumu - “varbūt varētu noskaidrot, kā veicas ar tiem pētījumiem par Covid tēmām, kam tās lielās naudas piešķirtas?” Mīļie cilvēki - kā lai es to zinu un kāpēc man būtu šī brīža situācijā (un kopumā) tas būtu jāuzņemas? Man nav ne jausmas - cik, kam, kāpēc nauda ir piešķirta, cik lietderīgi tiek izmantota? To pašu es varu teikt attiecībā par dīkstāves pabalstiem, ierobežojumiem un noteikumiem. Tas, ka es publiski dalos ar informāciju, kā jūtas kovid slimnieks, nenozīmē, ka es detaļās pārzinu vai atbalstu visus valdības pieņemtos lēmumus," viņa raksta.

Jau iepriekš esam rakstījuši, kā sabiedrībā pazīstami cilvēki, žurnālisti un citi, kuri Latvijā slimo ar jauno koronavīrusu, dalās ar saviem stāstiem sociālajos tīklos, kā arī aicina sabiedrību ievērot noteikumus par distancēšanos, sejas masku izmantošanu publiskās vietās.

Piemēram, žurnālists Guntars Meluškāns vērsa uzmanību visiem skeptiķiem, ka, ja iepriekš kā argumentu, ka vīruss nepastāv, viņi pauda to, ka nepazīst nevienu inficēto, tad tagad viņi šādu ieganstu nevarēs izmantot - žurnālists inficējies ar Covid-19.

Bet dziedātājs Lauris Reiniks visai skarbi vērsies pret tiem, kuri atsakās sabiedriskās vietās nēsāt sejas maskas: "Tiem, kas uztraucas, ka masku valkāšana apdraudēs viņu smadzeņu darbību, jāsaka, ka jums vairs nav ko zaudēt un uztraukties. Tas vilciens jau ir aizgājis bez maskas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas