Mūžībā devusies LTV žurnāliste

tautaruna.lv 26.oktobris 2020, 12:56
 
Vladislavs Proškins/F64
Mūžībā devusies bijusī Latvijas Televīzijas kultūras žurnāliste, ilggadējā literatūras raidījumu veidotāja un vadītāja Karīna Geikina.

Skumjo vēsti sociālajā tīklā Facebook pavēstīja Otto Ozols.

"Karīnu dēvēju par savu darba audzinātāju, par draugu, kolēģi ar īpašu sirdsinteliģenci.

Karīna bija ilgadēja Latvijas TV Literatūras un mākslas raidījumu redakcijas redaktore. Viens no viņas literatūrai veltītajiem projektiem, bija, piemēram, 80. gadu beigās LTV regulāri skatāmais raidījums “Ex Libris.” Protams, bija vēl daudzi citi kultūrai veltīti projekti, kuri tapuši ar Karīnas līdzdalību, idejām, pašaizliedzīgu darbu.

Jāatceras, ka 70., 80. gados mūsu brīvdomības gars patvērās mākslā - mūzikā, teātrī un literatūrā. Karīna ar saviem kolēģiem darīja visu, lai tas varētu sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju, sabiedrību. Reizēm staigājot pa ļoti plānu ledu, jo padomju režīma cenzūras modrā acs bija pavisam reāla un gana bīstama. LTV viņi uzmanīja īpaši rūpīgi līdz pat 80. gadu beigām.

Man pašam personīgi Karīna bija cilvēks, kuras sirdsinteliģence, starojošais, šarmanti labestīgais humors, plašais kultūras redzējums un tvērums, uzrunāja un iedrošināja. Tādi cilvēki, kā Karīna man uzturēja un uztur ticību Latvijas inteliģencei, šī vārda vislabākajā nozīmē," raksta Ozols.

Kā vēsta Latvijas Televīzija, Karīna Geikina strādāja Literāri dramatisko un kultūras raidījumu redakcijā, 2000. gadu sākumā bija TV kultūras programmu atbildīgā redaktore. Viņas vadībā TV gaitas iesāka Arno Jundze, Linda Olte.

Atvadīšanās no Karīnas notik 27. oktobrī, Rīgas Krematorijas lielajā zālē, plkst 14.00.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas