LIC pacients: Grūti klausīties, kā cilvēks nevar paelpot

Lelde Veinberga 25.oktobris 2020, 12:31
 
Pixabay
"Tā kā daudzi zvana/raksta un jautā kā jūtos, tad uzrakstīšu publiskāk un plašāk," sociālā tīklā Facebook raksta skaņu inženieris Miks Strods, kurš jau iepriekš par saslimšanu ar jauno koronavīrusu Covid-19 stāstīja LTV Ziņu dienestam. Vīrietis ir hospitalizēts un turpina atveseļoties no vīrusa.

"Šobrīd guļu infektoloģijas centrā, kas ir pārvērsta par covid slimnīcu. Slimības simptomi pazuda nepilnu nedēļu pēc parādīšanās, jutos ļoti labi, sūdzību nebija.

Tad pēc pāris dienām parādījās sauss klepus, mazliet spiedoša sajūta krūtīs. Ģimenes ārste, kuru esmu jau paspējis nomainīt, teica, ka neuztraucies, tas nekas, tas normāli. Tā nu dzīvoju līdz 4dienas naktī spiediens palielinājās ik pa brīdim kaut kas arī sāpēja. Zvanīju ātrajiem, šie teica, ka drošības pēc atbrauks mani pārbaudīt. Finālā aizveda līdz Gaiļezeram, visas aizdomas par sirdi atkrita, analīzes ideālas. Aizstūma mani līdz tomogrāfijai un tur arī atklāja, ka man ir abpusēja pneimonija. Tā lūk nonācu LICā.

Joprojām jūtos labi, temperatūras nav, klepus neliels, nekas nesāp. Jaunnedēļ zināšu kas ar mani notiks tālāk.

Mazliet par to kā ir slimnīcā - visi staigā skafandros, no palātas iziet nedrīkst. Caur sienu var dzirdēt KĀ cilvēki klepo. Domāju, ka jebkuram maskofobam-varonim to dzirdēt uzreiz atkristu jautājums kāpēc jāvalkā maska, jāmazgā rokas un jāietur distance.

Palātā vēl ir divi cilvēki - onka ap 70, kuram jau otro nedēļu 38.5, pilnīgs bezspēks. Un pajauns džeks ar kustību traucējumiem, svaigi atklātu diabētu, covidu dabūjis reģionālajā slimnīcā kamēr gulēja reanimācijā.

Grūti klausīties kā cilvēks mokas un nevar paelpot, jo plaušas lēnām aizpildās, saprotu, ka nekādi nevaru arī palīdzēt. Tā kā novēlu nebūt klauniem - mazgājiet rokas, nēsājiet masku, ieturiet distanci un vislabāk vispār nekur neejiet, ja točna nevajag," aicina Miks.

Jau iepriekš esam rakstījuši, kā sabiedrībā pazīstami cilvēki, žurnālisti un citi, kuri Latvijā slimo ar jauno koronavīrusu, dalās ar saviem stāstiem sociālajos tīklos, kā arī aicina sabiedrību ievērot noteikumus par distancēšanos, sejas masku izmantošanu publiskās vietās.

Piemēram, žurnālists Guntars Meluškāns vērsa uzmanību visiem skeptiķiem, ka, ja iepriekš kā argumentu, ka vīruss nepastāv, viņi pauda to, ka nepazīst nevienu inficēto, tad tagad viņi šādu ieganstu nevarēs izmantot - žurnālists inficējies ar Covid-19.

Savukārt, bloga mugursoma.lv autore izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. "Visinteresantākos brīžus atkal sagādā garšas un smaržas receptori. Vakar vakarā, nedaudz vairāk kā diennakti pēc ožas pazušanas, pēkšņi ne tikai redzu, bet arī sajūtu - uz plīts cepas kartupeļi! Uzreiz metos ostīt citronu - jā, ne pārāk izteikta, bet smarža ir sajūtama. Savukārt šorīt, stiprinoties ar ķiplokmaizēm, to izteikto smaržu nejutu vispār. Arī garšas “spēlējas” - saldā garša nepazuda vispār, bet skābā joprojām ir ļoti vājā līmenī," Covid-19 simptomus apraksta blogere Zane Eniņa.

Bet dziedātājs Lauris Reiniks visai skarbi vērsies pret tiem, kuri atsakās sabiedriskās vietās nēsāt sejas maskas: "Tiem, kas uztraucas, ka masku valkāšana apdraudēs viņu smadzeņu darbību, jāsaka, ka jums vairs nav ko zaudēt un uztraukties. Tas vilciens jau ir aizgājis bez maskas."

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā atklāti 211 jauni Covid-19 gadījumi, savukārt divas inficētas personas mirušas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati. Līdz ar to kopumā Latvijā līdz šim mirušas 56 ar Covid-19 inficētas personas jeb 1,2% no reģistrētajiem saslimušajiem.

Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 4678 personas, bet 1357 izveseļojušās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas