"Ja nomiršu, tad nomiršu"; pensionārs par sejas masku

tautaruna.lv 23.oktobris 2020, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Lai gan liela daļa Liepājā aptaujāto iedzīvotāju ievēro noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, netrūkst arī tādu, kas ir kategoriski pret tiem, vēsta "liepajniekiem.lv".

“Kurzemes Vārds”, apstaigājot vairākas tirdzniecības vietas, veica novērojumus, kā cilvēki attiecas pret šo prasību - lietot sejas masku.

“Kāda maska? Veikalā jāvalkā obligāti? Kurš to ir teicis? Mani neviens nemācīs, kas jādara,” medijam savu nostāju par mutes un deguna aizsegu lietošanu pauž tirdzniecības centra “Kurzeme” apmeklētāja.

Kaut arī lielākā daļa cilvēku maskas lieto un nopietni attiecas pret Covid-19, uzrunājot vairākus cilvēkus bez mutes un deguna aizsegiem, gadījās dzirdēt arī pa kādam skarbākam vārdam. Visspilgtāk negatīvā nozīmē savas domas par šo prasību izteica Pētertirgū pie skārņiem sastaptais pensionārs Leonīds, uzsverot, ka no maskām neesot nekādas jēgas, “ja nomiršu, tad nomiršu”.

Zinības par masku bezjēdzību viņš esot sasmēlies internetā.

Jāatgādina, ka Ministru kabinets pieņēmis lēmumu, ka mutes un deguna aizsegi obligāti būs jālieto arī tirdzniecības vietās: veikalos, pastos, aptiekās u.c.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas