Viņķele: Par sejas masku nepareizu nēsāšanu jāsoda

tautaruna.lv 19.oktobris 2020, 11:14
 
F64
Veselības ministre Ilze Viņķele asi izteikusies par cilvēkiem, kas veikalos kādu iemeslu dēļ nepareizi nēsā sejas aizsargmaskas.
Mikroblogošanas vietnē Twitter Viņķele pauž viedokli, ka jāsoda cilvēkus, kas nenēsā sejas maskas tā, lai apkārtējiem ir droši.

"Galīgi neesmu sodu piekritēja, bet kad veikalā cilvēkiem, kam maskas JAU IR, tikai zem zoda, palūdzot to uzvilkt apkārtējiem droši, saņemu atbildi - kad sodīs, tad vilkšu,saku - jāsoda. Un tām vakara grima valkātājām vēl ieteikums padomāt,ka pie plaušu ventilatora grims nepiestāv," raksta Viņķele.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi. Kāds uzskata, ka sodu ieviešana liks cilvēkiem vēl vairāk pretoties.

"Pieņemsiet valdībā vēl plašāku sodu politiku, un cilvēki vēl nepiekāpīgāk ies ielās. Ar sodiem vēl ātrāk karaļi panāk savu demisiju," teikts kādā komentārā.

"To tikai arī var dzirdēt no Viņķeles - draudi, sodi, iebiedēšana un represijas. Sākumā piespiedu maskas, tad piespiedu "covidpases" un piespiedu vakcīnas par kuru sekām neviens neņems atbildību. Kas tā par pandēmiju ka visu laiku ir jāmelo un janodarbības ar psiholoģisko teroru?" teikts vēl kādā komentārā.

Tāpat cilvēki raksta, ka masku nēsāšana veikalos jakontrolē apsargiem.

"Vai nevarētu tā, kā manīts ārzemēs, ka veikala ieeju kontrolē apsardze, kas neielaiž bez maskām?" teikts kādā komentārā.

Vēl cilvēki iesaka uzlikt pamatīgus naudas sodus.

"100 eiro par pirmo pārkāpumu, iepriekšējais * 2 par katru atkārtotu epizodi. Ja iepriekš sodīts un pēcāk inficējis citus sociālajā grupā - 10,000 eiro par katru inficēto. Ja tīši inficē apkārtejos - tam mums jau ir panti krimināllikumā, vai ne? Vienkārši," teikts komentārā.

Kā ziņots, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība lēma noteikt lielākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet, kā arī aizliegt uz laiku iekštelpās rīkot kolektīvos sporta treniņus.

Kā skaidroja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), mutes un deguna aizsegi jālieto arī tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana ir obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas