VIDEO: Latvijā svētdien novērots pirmais sniegs

Baiba Puriņa 18.oktobris 2020, 13:51
 
Ekrānuzņēmums no video
LTV laika ziņu korespondents Toms Bricis soctīklos dalījies ar video, kurā redzams, ka šodien Latgalē kopā ar lietu novērotas arī pirmās sniegpārslas.
"18. oktobra rīts. Sniega pārslas lietum pievienojušās Rugāju novadā Latgales ziemeļos. Tiesa, ļoti simboliski. Sniega kārta gan neveidojās, jo gaisa temperatūra bija virs nulles un snigšana ilgusi īsu brīdi," sociālajā vietnē Facebook raksta Bricis.
Bricis norāda, ka prognozes liecina, ka no svētdienas vakara līdz pirmdienas vakarpusei dažviet Vidzemē gaidāmi īslaicīgi stipri nokrišņi - gan lietus, gan sniegs un vietām, galvenokārt Vidzemes augstienē, veidosies arī sniega kārta.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka naktī uz pirmdienu un no rīta daudzviet valstī būs īslaicīgs lietus, krusa un sniegs, dienā nokrišņi gaidāmi galvenokārt Vidzemē. Vietām Vidzemē gaidāms pērkona negaiss un stipra snigšana. Atsevišķās vietās Vidzemes ziemeļu un centrālajā daļā veidosies īslaicīga sniega sega.

Otrdien vējš kļūs lēnāks un vietām būs nokrišņi, bet naktī uz trešdienu siltā atmosfēras fronte visā valstī atnesīs nelielu līdz mērenu lietu. Sagaidāms, ka ceturtdien līs spēcīgāk, pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11..+15 grādiem.

Nedēļas nogalē gaidāms sausāks un vēsāks laiks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas