129 000 eiro: Navaļnijs atklāj, kas apmaksāja viņa ārstēšanos

Viktorija Gabrjuna 19.oktobris 2020, 9:20
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atklājis, ka ārstēšanos klīnikā Berlīnē viņam palīdzēja apmaksāt turīgi draugi.
Navaļnijs neslēpj, ka pats pilnībā neapmaksā savu ārstēšanos un atklāj to cilvēku vārdus, kas viņam palīdzējuši.

Apmaksāt slimnīcas rēķinu Aleksejs nevarētu pat tad, ja viņam būtu tik lieli līdzekļi, jo nesen nezināmu iemeslu dēļ bloķēti gan paša politiķa, gan viņa ģimenes bankas konti.

Kā izrādījās, Navaļnija pārvešana uz Berlīni izmaksāja 79 000 eiro. To apmaksāja uzņēmējs Boriss Zimins, kas arī iepriekš atbalstījis Navaļnija aktivitātes.

"Gala rēķins par ārstēšanos slimnīcā - 49 900 eiro. To apamksāja uzņēmējs Jevgēnijs Čičvarkins, ekonomists Sergejs Aleksašenko, un IT jomas speciālists Romāns Ivanovs," pauda Navaļnijs savā blogā.

Tāpat Navaļnijs precizēja, ka viņam vēl jāpaliek Berlīnē rehabilitācijas nolūkos. Šos izdevumus arī segs Jevgēnijs Čičvarkins.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas un Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW).

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas