FOTO: Bondars pieķerts veikalā bez maskas; soctīklos izceļas tracis

tautaruna.lv 15.oktobris 2020, 10:50
 
Vladislavs Proškins/F64
Saeimas koalīcijas deputāts Mārtiņš Bondars (AP) trešdienas vakarā veikalā pieķerts bez sejas maskas, kad tās valkāšana tirdzniecības vietās ir obligāta .

Attēlu soiālajā vietnē Twitter publicējusi Latvijas Televīzijas raidījuma “Viens pret viens” redaktore Sarmīte Kolāte. Bondars redzams lielveikalā pie piena produktu ledusskapja, taču uz politiķa sejas nav manāms aizsegs.

"Man maska arī nepatīk, bet es to vilkšu, jo tāda ir politiskā vienošanās. Bet, lūk, koalīcijas politiķim cits viedoklis, šodien ap 18iem pastaigājoties Rimi Aleja," attēlu komentē Kolāte.

Notikušo komentējis arī pats Bondars, kurš soctīklos taisnojas, ka tā bijusi kļūda. "Vēlētāji, sekotāji, šodien sanāca kļūda (jā, atzīstu, ka kļūda). Pēc garas dienas, dodoties pēc krējuma, aizmirsu paņemt līdzi masku un devos iepirkties piemājas Rimi. Atvainojos par šo un turpmāk divreiz pārbaudīšu, vai esmu uzlicis masku!" raksta politiķis.

Bondara rīcību asi kritizējis pazīstamais anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis, kurš atttēlā pamanījis, ka Bondara iepirkuma grozs ir pilns, lai gan politiķis apgalvo, ka devies tikai pēc krējuma.

"Bondara kungs! Redzu, ka Jums ir superspējas melot sabiedrībai un par to nejust nekādu nožēlu. Jūs nosakat ierobežojumus, kurus LIELA daļa sabiedrības ievēro, tajā pašā laikā pats atļaujaties tos ignorēt. Kārtīgs vecis uzņemtos atbildību par saviem grēkiem. Jūs laikam esat ..." nesaudzīgs ir Fūrmanis.

Bondars par notikušo telefonsarunā taisnojies arī LTV ziņu raidījumā "Panorāma", vēsta sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Bondars skaidro, ka masku esot aizmirsis mājās. Veikala apsargs ļāvis viņam ātri iepirkties un veikalā esot pavadīts ļoti īss mirklis. Tāpat politiķis sola laboties un atzīst savu vainu.

Jau vēstīts, ka valdības lēmums nosaka, ka mutes un deguna aizsegi ir jālieto tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī darbiniekiem, kas strādā minētajās vietās un no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru.

Tāpat kā līdz šim, šī prasība lietot sejas maskas neattieksies uz bērniem līdz 13 gadu vecumam. Prasība neattiecas arī uz skolām.

Jau ziņots, ka Latvijā jau trīs nedēļas tiek novērots straujš saslimstības ar Covid-19 pieaugums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas