Latvijas fitnesa trenera teiktais par Covid-19 ierobežojumiem saceļ lielu vētru

Viktorija Gabrjuna 15.oktobris 2020, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Populārais Latvijas fitnesa treneris un veselīga uztura speciālists Kristaps Vilde sociālajā tīklā Facebook paudis kritisku nostāju pret valdības pieņemtajiem ierobežojumiem ar mērķi mazināt Covid-19 izpaltību.

Jau iepriekš vēstīts, ka no 17. oktobra uz mēnesi tiks aizliegtas kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņi iekštelpās. Grozījumi paredz, ka kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības. Tieši šis aizliegums izplenījās kritiku no Vildes puses.

"Piedodiet atvainojiet, bet buhāt līdz vepra stāvoklim ir atļauts, bet cilvēkiem trenera klātbūtnē, bez nekādas pieskaršanās vienam otram, lai rūpētos par savu veselību ir aizliegts?

30 cilvēki var nodzert kārtējo reizi savus mūļus, bet 30 cilvēki, ievērojot visu, nedrīkst uzlabot savu veselību," rakstīja treneris, uzsverot, ka grupu nodarbībām ir jābūt, dejot ir jāatļauj, kustēties ir jāatļauj, dzīvot veselīgi ir jāatļauj.

Ar šo ierakstu Facebook dalījušies aptuveni 3700 lietotāju, savukārt komentāros vairums cilvēku piekrīt trenerim un uzskata, ka pieņemtie ierobežojumi ir absurdi. Tikmēr neliela daļa piebilst, ka sportošana nav aizliegta un jebkurš to varot darīt ārā pa vienam.

Tikmēr Vilde turpina aktīvi past savu nostāju, valdības lēmumus salīdzinot ar "tautas izvarošanu".

"Atkal sportošana grupās ir nelegāla? Kas šie ir PSRS laikiem nāk atpakaļ, kad pat savas valsts himnu un tradīcijas nevarēja dziedāt. Tagad sportot grupās ir noziegums?

Arī ārsti un citi augstāk stāvošie, kur jūs esat? KUR? Kamēr valsts tiek dzīta badā, cilvēki pazaudē darbus, visi meklē veidus, kā pasargāt sevi un klientu no šī bubuļa un tāpat tiek viss aizliegts. Un kādēļ? Jo kāds tur no jums izdomāja, ka šādi būs labāk? KAM? KAM BŪS LABĀK? Ne jau mums būs labāk. Jums gan jau, bet ne mums un pārējiem. Cik vēl daudz mēs esam spēcīgi paciest, līdz šis beigsies? (..) Esmu vienmēr bijis par taisnību un šī nav taisnība. Šī ir klajā tautas izvarošana no visiem galiem," piebilst Vilde.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas