No Covid-19 mirušā Tjarves sieva uzrunā sabiedrību

tautaruna.lv 15.oktobris 2020, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Žurnāliste un izdevuma "IR" galvenā redaktore Nellija Ločmele, kuras vīrs mediju eksperts un pasniedzējs Rolands Tjarve šā gada pavasarī nomira Covid-19 dēļ, mikroblogošanas vietnē uzrunājusi sabiedrību, vēršot uzmanību slimības nopietnībai.
Ločmele komentē Latvijas Infektoloģijas centra Intensīvās terapijas nodaļas virsārstes pausto par darbu Covid-19 apstākļos.

Ārste raksta, par to, cik smagi ir visu dienu būt aizsargtērpā un respiratorā, taču ne pati ārste, ne viņas kolēģi nav gatavi uz savas ādas parbaudīt teorijas par vīrusa neesamību.

Ločmele aicina ieklausīties ārstes vārdos.

"Kad aprīlī vīrs bezsamaņā gulēja pieslēgts plaušu ventilatoram, svarīgākās pasaulē man bija trīs LIC reanimatologu balsis - viņi ziņoja, kā Rolands cīnās ar Covid-19, kas iznīcināja viņa plaušas. Lūdzu, ieklausieties ārstu balsīs tagad, kamēr tās nav jādzird telefona klausulē!" raksta Ločmele.

Kā ziņots iepriekš, aprīlī Ločmele atklāja, ka ārsti divas nedēļas cīnījās par vīra dzīvību.

"Sirsnīgs paldies ikvienam, kas ar labestību un gaišumu piemin Rolandu un zaudējuma sāpēs jūt līdzi man un ģimenei. Jūsu atbalsts ir ļoti svarīgs. Piedodiet, ka pašlaik nespēju katram personīgi pateikties.

Paldies par profesionalitāti un iejūtību LIC reanimatologiem, kas divas nedēļas neatlaidīgi cīnījās par mana vīra dzīvību.

Vēlos arī aicināt ikvienu - saudzējiet sevi, līdzcilvēkus un īpaši mediķus šajā epidēmijā. Vīruss ir viltīgs un dzīvība ir trausla, lai cik veseli un šķietami neievainojami mēs justos," pauda Nellija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:27

Jaunākās diskusijas