Tūrisma uzņēmums kritizē Viņķeli par sejas maskas nēsāšanu

Viktorija Gabrjuna 7.oktobris 2020, 10:30
 
Twitter
Pēc tam, kad veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter publicēja foto, kurā redzama ar sejas aizsargmasku, tūrisma uzņēmums "IMPRO ceļojumi" neslēpa kritiku.

Viņķele neslēpa prieku par novēroto Rīgas sabiedriskajā transportā - gandrīz visi pasažieri bija sejas aizsargmaskās.

"Maska nekož, tā pasargā. Citus un valkātāju. Prieks, ka 1.tramvajā absolūts vairums pasažieru ar maskām," raksta Viņķele, parādot, ka arī viņa nēsā sejas aizsargmasku.

Tikmēr komentāros Viņķele saņēmusi kritiku no "IMPRO ceļojumiem", kas uzsver, ka maska cilvēku nepasargā.

"Maska (uzpurnis) nogalina cilvēku pašcieņu un neko nepasargā, tā ir tikai Jūsu PR akcija, kam nav nekāda sakara ar rūpēm par cilvēku veselību, tieši otrādi," teikts uzņēmuma komentārā.

Twitter lietotāji gan neslēpa negatīvo nostāju attiecībā pret tūrisma uzņēmumu, rakstot, ka šī uzņēmuma pakalpojumus vairs neizmantos.

"Ziniet, Jums lieliski padodas ražot antireklāmu savam uzņēmumam! Silts ieteikums - ja nevēlaties sagraut savu biznesu pavisam, ar muļķību rakstīšanu labāk nodarbojaties, izmantojot savu privāto kontu, ne uzņēmuma," teikts kādā komentārā.

Kā zināms, no trešdienas mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta. Kā mutes un deguna aizsegu var lietot medicīniskās, nemedicīniskās jeb higiēniskās maskas, kā arī vizierus un sejas vairogus.

Kā tika vēstīts, lai gan no trešdienas mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, Rīgas sabiedriskajā transportā ne visi pasažieri par to ir parūpējušies.

Kā novēroja aģentūra LETA, pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" autobusiem izbraucot no galapunkta "Abrenes iela", kur gan rīta agrumā cilvēku plūsma nebija liela, daļa iedzīvotāju jau pirms iekāpšanas transportā bija uzvilkuši sejas maskas, daži to izdarīja uzreiz pēc iekāpšanas transportā, bet citi sejas aizsegus nelietoja vispār. Neviens autobusa vadītājs aizrādīt pasažieriem neiznāca.

Tie cilvēki, kuri bija parūpējušies par sejas aizsegu, lielākoties lietoja higiēniskās maskas. Daži gan tās bija uzvilkuši nepareizi, maskai nenosedzot degunu vai dažos gadījumos - pat muti, maskai atrodoties kakla rajonā.

Arī pilsētas centrā, netālu no Centrālās stacijas bija vērojama līdzīga situācija - daļai pasažieru maskas lietojot, bet daļai nē.

Mikroautobusā Rīga-Jaunmārupe divi iekāpušie pasažieri bija uzvilkuši sejas maskas, savukārt šoferim, kura sēdvieta nav nodalīta ar aizsargstiklu, tādas nebija.

Vecmīlgrāvī, 58.maršruta autobusā pusei pasažieru ir sejas maskas, bet 2.maršruta autobusā lielākajai daļai masku nav, savukārt piepildītajā mikroautobusā, kurš kursē no Vecdaugavas uz pilsētas centru gandrīz visiem ir maskas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas