Latvietis pastāsta, kā rupji pārkāpis noteikumu pašizolēties

tautaruna.lv 1.oktobris 2020, 13:15
 
pexels.com
Mikroblogošanas vietnē Twitter cirkulē kāds ekrānšāviņš no diskusijas sociālajā vietnē Facebook izveidotās grupas "Latvieši Anglijā". Vienā no komentāriem kāds grupas dalībnieks atklājis, cik vienkārši pārkāpj Covid-19 izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus.

Uz kādas sievietes jautājumu, vai pēc atlidošanas no Lielbritānijas Latvijā ir jāievēro pašizolācija, komentētājs atbild apstiprinoši, taču pastāsta, kā "pārkapj" noteikumus.

"Principā ir jāsēž, bet es ievadīju savu UK numuru un neprecīzu atrašanās vietu. Man neviens nezvanīja. Otrajā dienā jau vazājos pa Rīgu," pauž komentētājs.

Ekrānšāviņš no Twitter

Tikmēr komentāros atklāts, ka minētājā Facebook grupā nereti tiek pausts viedoklis, ka "karantīnā sēž tikai muļķi".

Tāpat komentāros tiek kritizēta vīrieša rīcība, diskutējot par dažādiem soda mēriem, piemēram, lieliem naudas sodiem vai publisko pēršanu.

Tikmēr, kā vēstīts septembra beigās, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, turpmāk pašizolācija būs jāievēro no visām Slimību profilakses un kontroles centra sarakstā esošajām Eiropas valstīm, liecina SPKC apkopotie dati.

Turpmāk pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 31 ES vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valsti, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno jeb kopumā 33 valsti.

Minēto 31 ES vai EEZ valstu vidū ir Igaunija, Lietuva, Slovēnija, Itālija, Slovākija, Luksemburga, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Dānija, Lielbritānija, Īrija, Grieķija, kā arī Norvēģija un Ungārija, kā arī Somija, Lihtenšteina un Kipra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas