Populārie mācītāji Paičs un Simanovičs pēc aiziešanas no Torņkalna draudzes nodibina savu kopienu

tautaruna.lv 1.oktobris 2020, 11:48
 
Ekrānšāviņš no video
Populārie luterāņu mācītāji Indulis Paičs un Kaspars Simanovičs, kuri jūlija beigās pēkšņi beidza kalpošanu Rīgas Torņakalna baznīcā, nodibinājuši noētiskās veselības kopienu "Elizeja", raksta "jauns.lv".
Jaunās kopienas ietvaros cilvēki tiek uzrunāti nevis baznīcā, bet ar video vai klātienes lekciju starpniecību.

Noētiku uzskata par zinātni, empīrisku disciplīnu, kas attiecas uz procesiem, stāvokļiem un notikumiem telpas un laika reālajā pasaulē, kas savā būtībā nav pretrunā ar kristietības pamatprincipiem, bet sevī integrē arī citu garīgo mācību pieredzi. Vienkāršoti sakot - noētika ir garīgās un emocionālās veselības filozofija.

Kā vēstīts sociālajā tīklā Facebook, Paiča un Simanoviča radītās kopienas „Elizeja” sauklis ir: „Vieglākai dzīvei. Garīga izaugsme caur atvērtību un uzticēšanos”.

Savās video lekcijās viņi stāsta gan par jogu, gan par placebo efektu, gan par mīlestību un citām tēmām.

"Kas motivē cilvēku neapstāties, nepadoties, kļūt labākam un tiekties uz pilnību? Atbilde ir šķietami vienkārša - tā ir mīlestības pieredze. Taču kas ir mīlestība? Kā izpaužas mīlestība? Kā šādu pieredzi iemantot? Kā to sniegt citiem? Realitāte, izrādās, ir sarežģītāka par konceptiem," tika teikts vienā no video pieteikumiem.

Jūlija beigās pēkšņi vienlaicīgi no Latvijas lielākās luterāņu draudzes mācītāja amata aizgāja Indulis Paičs un Kaspars Simanovičs: pirmais to pamatoja ar vēlmi nodoties augstskolas studijām, bet otrs ar izdegšanas sindromu.

Tika izteiktas aizdomas, ka mācītāju patiesais aiziešanas iemesls ir saistīts ar viņu nespēju sadzīvot ar oficiālo konservatīvās baznīcas nostāju, taču garīdznieki un draudzes padome to noliedza.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas