Pieķer, cik nekaunīgi vēstniecības darbinieki pārkāpj Latvijas likumus

tautaruna.lv 8.oktobris 2020, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Aculieciniekam izdevies piefiksēt Ķīnas vēstniecības automašīnu, kas veic kreiso manevru neatļautā vietā. Kā norāda vīrietis, pie Ķīnas vēstniecības šādu skatu varot redzot itin bieži, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Autovadītājs devies savās gaitās pa Ganību dambi Rīgā, kad priekšā braucošā mašīna pēkšņi no kreisās joslas nogriezusies uz labo joslu. Jau pēc pavisam īsa brīža atklājās arī iemesls. Kreisajā joslā bija apstājusies automašīna ar diplomātiskajām numurzīmēm, lai nogriezoties pa kreisi neatļautā vietā. Ceļa vidū redzams horizontālais marķējums- dubultā nepārtrauktā līnija, taču tas vēstniecības darbiniekus nav atturējis pārkāpt Ceļu satiksmes noteikumus.

Mareks atklāj, ka Ganību dambī 5 (Ķīnas vēstniecības adrese) regulāri pamana automašīnas ar diplomātiskajām reģistrācijas numurzīmēm, kuru vadītāji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Drošas braukšanas eksperts norāda Jānis Vanks, ka kreisais manevrs pēc būtības ir bīstams un vēl bīstamāks tas vietās, kur to veikt nav atļauts.

Mareka video tiek pārsūtīts arī Ārlietu ministrijas darbiniekiem, kuri norāda, ka vēstniecībām tiks atkāroti uzsvērts par nepieciešamību ievērot Latvijas likumdošanu, pretējā gadījumā no Valsts policijas var tikt saņemts dods. Diplomātiem gan ir iespēja vērsties Ārlietu ministrijā ar lūgumu sodu anulēt. Šādos gadījumos tiek vērtēta konkrētās valsts attieksme pret Latvijas diplomātiem. Ja tie tiek sodīti par līdzīgiem pārkāpumiem, tad šīs valsts diplomāti arī tiks sodīti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas