FOTO: Engures vidusskolas audzēkņi izveido Miķeļdienas mandalu

Lelde Veinberga 30.septembris 2020, 23:32
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Radošu pieeju Miķeļu atzīmēšanai šogad izdomāja Engures vidusskola, kas no rudens veltēm radīja mandalu.

"Rudens dabas bagātību iedvesmoti, Engures vidusskolas skolēni un skolotāji šodien svinēja Miķeļdienu - veidoja kopīgu mandalu skolas pagalmā.

Vispirms vienojāmies, kādus dabas materiālus katras klases skolēni nesīs. Un tad jau atlika tikai nodoties pozitīvajam, radošajam mandalas veidošanas procesam, sadarbojoties, plānojot un kopīgi konstruējot, lai nonāktu pie brīnumskaistā rezultāta!

Paldies visiem par radošumu un iesaistīšanos!" vēsta skolas ieraksts sociālajos tīklos, kas izpelnījies cilvēku izmanību.

Miķeļi jeb Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgrieži un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Miķelis latvju dainās saukts par labu un bagātu vīru, arī par maizes tēvu, kas saistās ar rudens ražas ienākšanos. Dažādos novados Miķeļu svinēšana tika saukta arī par Mīkaļiem vai Mīklāli, bet tas pazīstams arī ar citiem pavārdiem, kā Sila Miķelis, Miega Miķelis, Miega Mača.

Pēc vecā kalendāra šos svētkus svinēja aptuveni rudens saulgriežu laikā (ap 21.—23. septembri), kad nakts ilgums ir vienāds ar dienas ilgumu. Mūsdienās Miķeļdiena ir 29. septembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:37

Jaunākās diskusijas