Kivičs ironizē par nāves gadījumu skaitu no Covid-19 Latvijā

tautaruna.lv 30.septembris 2020, 19:00
 
Ziedonis Pumpurs/F64
Mūziķis Andris Kivičs, kurš jau iepriekš nav slēpis nostāju, ka uzskata jaunā koronavīrusa pandēmiju par farsu, mikroblogošanas vietnē Twitter ironizējis par Covid-19 slimnieku mirstības rādītājiem Latvijā, salīdzinot tos ar citiem nāves cēloņiem.

Kivičs savā Twitter profilā publicējis attēlu, kurā redzama statistika par nāves cēloņiem Latvijā no šī gada janvāra līdz jūlijam.

Andris komentārā norāda: "Kovidiņš pirmajā vietā mirstamajās kaitēs.Tikai no otra gala."

Tāpat Kivičs norāda, ka kamēr Covid-19 izpelnījies pasaules uzmanību, citas kaites, no kurām cilvēki mirst biežāk, paliekot neievērotas. "Veselība esot pirmajā vietā. Covids šobrīd ir 20 vietā mirstamajās kaitēs. Kur kampaņa par sirds - asinsvadiem, pašnāvībām, vardarbīgām nāvēm, noslīkšanām?" sašutis ir mūziķis. Viņš norāda, ka, viņaprāt, šādi tiekot tikai vairotas bailes no vīrusa.

Tikmēr komentāros pie abiem ierakstiem Twitter lietotāji norāda, ka, šis esot "dīvains veids kā priecāties, ka pie mums ir labāk kā citur" un, ka, iespējams, tik zems mirušo skaits no Covid-19 ir tieši pateicoties ierobežojumiem.

Kā zināms Kivičs vasarā atklājis, ka viņam bijušas aizdomas par inficēšanos ar Covid-19, tāpēc viņš devies veikt testu, kurš bijis negatīvs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais diennaktī atklāto saslimšanas gadījumu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 63 saslimušie inficējušies no iepriekš zināmiem infekcijas avotiem, četri inficējušies ārzemēs - Ukrainā, Krievijā un Austrijā, bet par 28 personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Aizvadītajā diennaktī veikts 4271 Covid-19 tests, kas ir līdz šim lielākais veikto pārbaužu apjoms. Kopš Covid-19 parādīšanās valstī veikti kopumā 320 018 izmeklējumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas