Pēteris Apinis: Dziesmu svētkus apdraud nevis Covid-19, bet stulbi politiķi un ierēdņi

Anete Ošleja 30.septembris 2020, 18:35
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Pēteris Apinis sociālajā medijā Facebook dalījās ar skaudru ierakstu par to, ka dziesmu svētku iespējamo norisi apdraud nevis Covid-19 pandēmija un nospraustie ierobežojumi slimības izplatībai, bet gan politiķi un ierēdņi.
“Dziesmu svētkus apdraud nevis SARS-CoV-2 vīruss, bet stulbi politiķi un ierēdņi”.

Sarunas laikā ar diriģentu Intu Teterovski ārsts un politiķis Pēteris Apinis diskutēja par 2021. gada dziesmu svētku norisi. Lai gan situācija valstī sāk pasliktināties un katru dienu pieaug Covid-19 saslimušo skaits, arī ir iespējama scenārija atkārtošanās, ka jau 2020. gada dziesmu svētki tika pārcelti par gadu.

“Atcerieties - dziedot tiek ventilētas plaušas un stiprināta krūšu kurvja muskulatūra - dziedātājam ir mazākas iespējas saslimt ar Covid-19 vidējā vai smagā formā. Dziedāšana sargā no Covid-19. Ja šogad atliktie Bērnu un jaunatnes dziesmu svētki nenotiks nākamgad, tad jātaisa pilnīgi citi, ar citu programmu un citiem bērniem. Dziedātājs, kas dzied viens otram blakus 1 m attālumā ar skatienu diriģenta virzienā, neapdraud viens otru NEMAZ.”

Savu izteiktumu viņš balsta uz PVO paustajiem uzstādījumiem, ka vīruss tiek pārnests telpās, kurās cilvēki uzturas ilgāk par 15 minūtēm un atrodas tikai metra attālumā.

“Tie, kas apzināti pretojas dziedāšanai, tie, kas neļauj gatavoties Dziesmu svētkiem, tie ir Latvijas valsts ienaidnieki - vai nu dēļ stulbuma, vai dēļ iztapības, bet varbūt - dēļ ļaunuma.”

Ārsta izteikumiem piekrīt arī daļa sabiedrības, kas ir aktīvi snieguši savu viedokli komentāru sadaļā.

2020. gada Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 2020. gada tika pārcelti uz 2021. gada vasaru, balstoties uz Valsts izglītības un satura centra piedāvātajiem risinājumiem, lai nodrošinātu dalībnieku veselību un samazinātu iespējamību inficēties ar Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas