Soctkīlu lietotāji sašutuši par trīskāršotajām cenām par autostāvvietām Rīgā

tautaruna.lv 28.septembris 2020, 14:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter rīdzinieki un pilsētas viesi neslēpj savu sašutumu par izmaiņām Rīgas autostāvvietu darbībā.
Kā vēstīts Twiiter, Rīgā trīskāršo autostāvvietu izmaksas. Tiek skaidrots, ka tagad ap Vecrīgu būs vienota tarifu zona - R zona. Pr pirmo stundu būs jāmaksā 5 eiro (agrāk bija 2 eiro un 50 centi), bet par katru nākamo stundu 8 eiro.

Komentāros Twitter lietotāji kritizē jauno Rīgas domes sasaukumu, lai gan atsevišķi komentētāji norāda, ka tas vēl nemaz nav sācis darbu.

"Liberāli progresīvs risinājums... Un tie noteikti tikai asniņi... Kur nu vēl stiebriņi, lapiņas, pumpuriņi un ziediņi... Pēc kā nāks augļi... Rīdzinieku mazohisms ir neizmērojams," tekts kādā komentārā.

"Bāleliņu stulbums ir neizmērojams. Tā vietā, lai celtu apakšzermes/daudzstāvu autostāvvietas, tiek celtas cenas. No ko lai saka, ceļš uz elli bruģēts ar labiem nodomiem, piedodiet, šoreiz gan ar stulbiem," teikts vēl kādā komentārā.

Kāds cits komentētājs ironiski piebilst, ka ari gājējiem vajadzētu likt par kaut ko maksāt.

Mazākā daļa no komentētājiem pauž pretēju viedokli, proti, pozitīvi vērtē ideju, rakstot, ka tādejādi Rīgas centrā būs mazak mašīnu.

Tikmēr, kā ieprieks vēstījām, Rīgas domes koalīcija vienojusies par sadarbības līgumu. Jaunā koalīcija ir vienojusies par deviņiem galvenajiem sadarbības virzieniem - labu pārvaldību, kvalitatīvu izglītību bez bērnudārzu rindām, augstvērtīgu piedāvājumu kultūrā, mobilitātes uzlabošanu un infrastruktūras atjaunošanas plānu, pilsētvidi, kas ir ērta un atvērta dzīvotpriekam, ambicioziem mērķiem vides aizsardzības jautājumos, jauniem piedāvājumiem mājokļu politikā, sociālās aizsardzības attīstību, kā arī ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti.

Par koalīcijas izveidošanu vienojušies četri Rīgas domē ievēlētie saraksti - partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", "Jaunā vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "Nacionālā apvienība"/"Lavijas reģionu apvienība".

Topošās koalīcijas deputātiem ir 39 no 60 Rīgas domes mandātiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas